Hlavní obsah

Taťka mi předpověděl hattrick. Hancko věštbu málem naplnil

Mladá Boleslav

Přestřelka, jaká se málokdy vidí. Poměrem 5:4 vyhrála Sparta v lize naposledy v Rakovníku v prosinci 1945. Teď si její fotbalisté zopakovali stejný výsledek v Mladé Boleslavi a dvě kola před koncem Fortuna ligy odskočili třetímu Jablonci o tři body. „Zápas nebyl jednoduchý. Stav se pořád měnil, člověk si skoro ani nestíhal v hlavě rovnat, jestli zrovna vedeme nebo ne,“ popisuje stoper Dávid Hancko. Připsal si dva góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Sparty. Dávid Hancko a Tomáš Wiesner oslavují gól z penalty během utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Chytil střeleckou formu. Ve středu proměněnou penaltou rozhodl o výhře nad Plzní. V bláznivém duelu v Mladé Boleslavi se pak letenský obránce trefil dvakrát.

„Bohužel nás mrzí, že jsme dostali čtyři góly, což by se stávat nemělo. Tam je rozhodně spousta práce na zlepšení. Ale těší nás, že jsme odskočili Jablonci. Dali jsme o gól víc, vyhráli, a to je důležité." líčí Dávid Hancko pro klubovou televizi.

Město automobilů je pro něj významné. V Boleslavi hrál svůj první zápas za Spartu, dal tenkrát v podobně divokém utkání i gól, ale nakonec jeho tým prohrál.

„Debut si pamatuji. Když jsem přišel před rozcvičkou na hřiště, tak jsem si vzpomněl. První start v Česku, ještě jsem neznal ligu, všechno bylo nové. Vzpomínám, DMK mi tehdy přihrával na gól z rohu. Dal jsem tu už tři góly, takže asi oblíbený stadion," usmívá se.

Ztráta Jablonce je bonus

Pomýšlel i na hattrick. „Shodou okolností tu mám rodiče, už mohli přijet. Taťka říkal, že by byl rád, abych jednou vstřelil hattrick. A že věří, že ho jednou dám. Tak mě trošku mrzí, že třetí gól nepřišel. Ale důležitá je výhra a že jsme si upevnili druhé místo."

Spartě se zranil Čelůstka a absence reprezentačního stopera se na prostupnosti její obrany projevila.

„Asi ano, ale je jedno, jestli se nepodaří gólům ubránit Čeldovi, Viťasovi nebo mně, prostě se to nesmí stávat. Nepodařilo se nám pokrýt situace, kdy míče prodlužovali za nás, musíme se zabezpečovat. Hlavní ale je, že jsme zápas zvládli a ukázali vítěznou mentalitu," přemítá Hancko.

Pražanům samozřejmě nahrála sobotní prohra Jablonce v Příbrami.

„Naším cílem bylo vyhrát poslední tři zápasy a získat devět bodů. Tak, abychom se nemuseli ohlížet na Jablonec. Takhle jsme to měli nastavené, prostě všechno vyhrát. Že Jablonec ztratil, je pro nás samozřejmě bonus," kvituje slovenský reprezentant.

Reklama