Hlavní obsah

Teclův koncert? Takhle řádil celý týden, ujišťuje Trpišovský

České Budějovice

Po první ostré partii sezony si Jindřich Trpišovský mnul ruce spokojeností. Pražská Slavia předvedla na jihu Čech výkon hodný mistra. Fotbalisty Českých Budějovic potupila šesti góly, přičemž hned tři obstaral Stanislav Tecl. Právě na něj vsadil v silné konkurenci útočníků kouč červenobílých a tah mu na Střeleckém ostrově vyšel náramně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a Stanislav Tecl

Článek

V loňském ročníku neměl Tecl v koncovce tolik štěstí, hřeje vás jeho střelecký apetit hned na úvod sezony?

Jo, ale Standa takhle řádil celý minulý týden. Je ve starý formě, kterou měl před svým zraněním. Byl v ní i loni, akorát neměl takovou efektivitu a tolik gólů na kontě. Teď ji zúročil ještě body a čísly. Mužstvo ho v zápase taky dostávalo do skvělých pozic, který si pochopitelně zasloužil svými náběhy, ale tým za ním opravdu pracoval skvěle.

Zvedla mu využitá příležitost v první minutě sebevědomí?

Jasně, pomohlo mu, že hned první šanci skvěle vyřešil, zachoval klid a proměnil ji stejně jako během celého týdne při trénincích. Je to rok a půl, co prodělal skoro nejvážnější zranění, které existuje ve fotbale. V tomhle věku se hráč vrací později a trvá mu to dýl. Ale na jaře nás vlastně odtáhl a Petar (Musa) jeho snažení dokonával góly.

Na hrotu panuje velká konkurence, získává si díky číslům silnější pozici v hierarchii útočníků?

Máme dva skvělé útočníky Tecla s Musou a s oběma počítáme na určitý průběh zápasu. Je klidně možné, že bude hrát v dalším utkání Petar. Standa je trochu dál i tím, že Musa musel být teď týden v karanténě. Trochu ho to zabrzdilo. Možná je budeme pravidelně střídat. Standovi jsme chtěli dopřát, aby v Budějovicích odehrál celý zápas, ale čeká nás hrozně moc utkání. Petar je typologicky jiný a budeme potřebovat oba. Přibyde nám ještě Kuchtič (Kuchta), který je v tuto chvíli mimo. Uvidíme, jak bude po zranění vypadat Micky (Van Buren) a ještě máme Ondru Lingra, který je taky schopný hrát podobným stylem jako Standa.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Stanislav Tecl ze Slavie se raduje z hattricku.

Před penaltou, kterou sudí nakonec odvolal, došlo k zajímavému momentu. Tecl měl provádět exekuci, jenže balon předal Musovi, jenž mu ho ale vrátil...

Mají spolu skvělý vztah a výborně spolupracují. Petar vidí hodně, Standa se o něj dost stará, je radost se na ně dívat. Standa se mu snaží pomoct, vysvětlit mu nějaký věci ohledně napadání, hry a Petar se v tomhle strašně zlepšuje. Je učinlivej.

První ligový duel sezony jste zvládli na jedničku, lepší úvod na Střeleckém ostrově jste si přitom nemohli přát, že?

Určitě. Skvělý začátek nám hrozně pomohl a donutil soupeře, aby s námi hrál nahoru dolů. Hned z první akce padl gól, ze standardky další... Ve výkonu jsme pak pokračovali dál až na drobné detaily. Byť výsledek mluví jednoznačně, je potřeba vidět i kvalitu Budějovic, které nás v první půli dostávaly do hodně těžkých a složitých situací. Vytvořily si v zápase dvě nebo tři vyložené šance, kdy nás Koli (Kolář) podržel a měli jsme díky němu nulu.

Také Sparta vyhrála v sobotu vysokým rozdílem, budou se nůžky mezi špičkou a zbytkem ligy rozevírat?

Myslím si, že tyhle dva zápasy byly ovlivněný tím, že padly rychlé góly. Oba týmy šly brzy do vedení. Soupeř pak musí dotahovat a hraje trochu otevřeněji, než by hrál normálně. Uvidíme dál.

Reklama