Hlavní obsah

Teplice a Hradec Králové si před uzávěrkou přestupů mění hráče

Teplice
Aktualizováno

Dohoda na poslední chvíli. Na trase Teplice - Hradec Králové se krátce před koncem přestupního období uskutečnila výměna fotbalistů formou hostování s opcí do konce soutěžního ročníku. Na východě Čech bude hostovat Petr Kodeš, opačným směrem míří mladý záložník Robert Jukl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aldin Čajič (vlevo) z Dukly Praha v souboji o míč s teplickým Petrem Kodešem.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kodeš nastoupil v sezoně do dvou zápasů jako střídající hráč, s Pardubicemi odehrál 15 a se Slavií 78 minut. Celkem za pět soutěžních ročníků v lize nastoupil k 55 zápasům. Ode dneška se již zapojil do přípravy vedoucího týmu druhé ligy.

„O Petra jsme měli zájem už před rokem. Má zkušenosti z nejvyšší soutěže, věřím, že nám může pomoci. Je to typologicky podobný hráč jako Rob," říká na klubovém webu Jiří Sabou, sportovní manažer Votroků.

Robert Jukl nastupuje nejčastěji na pozici středního záložníka, je odchovancem hradeckého fotbalu a v posledních dvou sezonách patřil pravidelně do základní sestavy Votroků. Objevil se také v národním týmu do dvaceti let, kde nastoupil ke dvěma zápasům v roce 2019. V sezoně nastoupil zatím do pěti utkání a inkasoval jednu žlutou kartu.

„Zájem ze strany Teplic jsme registrovali už v létě. Rob udělal velký progres, má charakter, a byť byl pro tým důležitým článkem, hostování jsme mu umožnili. Opět skvělá vizitka našeho klubu, že klub z první ligy má zájem o našeho hráče, a pro Roberta samozřejmě další posun v kariéře. Zvlášť on si to určitě zaslouží," komentuje záložníkův odchod Sabou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články