Hlavní obsah

Teplice - Zlín 0:0Teplice nenavázaly na výhru v Ostravě, proti Zlínu jen remizovaly

Fotbalisté Teplic v 5. kole první ligy remizovali na svém hřišti 0:0 se Zlínem. Severočeši se tak ani na třetí pokus nedočkali premiérové domácí výhry v sezoně a v neúplné tabulce se propadli na 12. místo. Zlín je předposlední a společně s Jabloncem je posledním týmem, který v soutěži ještě nezvítězil.

Článek

"Ševci" prodloužili nelichotivou bilanci na teplických Stínadlech, kde z 16 střetnutí v české lize uspěli za tři body pouze v tom prvním v březnu 2003. Venku navíc nezvítězili v 17 ligových utkáních v řadě.

Ve zlínské sestavě chyběli distancovaní Didiba s Cedidlou, které nahradili Reiter s Hlinkou, další změny kouč Jelínek oproti domácí remíze s Jabloncem (2:2) neudělal. V teplické bráně znovu dostal před zkušeným Grigarem přednost Mucha, jenž před týdnem vychytal vítězství 2:1 v Ostravě.

Oba týmy se v minulém kole shodně prosadily dvakrát, dnes ale navázaly nervózním prvním poločasem plným nepřesností. Jedinou větší šanci úvodního dějství měl po půlhodině Žák, jenž se prodral přes bránícího Koláře do zakončení, Rakovan ale včas vyběhl a pokus teplického útočníka zneškodnil.

Do druhého poločasu vstoupili "Skláři" o poznání aktivněji a ve dvou nadějných situacích se ocitl Gning, senegalský útočník ale nenavázal na premiérovou ligovou trefu z minulého kola. Na druhé straně po svižné kombinaci nebezpečně pálil Fillo.

Utkání k radosti necelých tří tisícovek fanoušků nabralo na tempu. Po hodině hry našel Hyčka ve vápně nabíhajícího Trubače a ten jen o centimetry minul tyč Rakovanovy brány.

Domácím dělal problémy na pravé straně Fillo, dva prudké voleje trojnásobného reprezentanta z takřka totožné pozice vyrazil Mucha. Branky se nedočkal ani nejlepší střelec domácích Urbanec, který zblízka poslal propadlý míč do nohou vynikajícího Rakovana.

Závěr utkání už další příležitosti nepřinesl, Zlín tak nevyhrál v lize poosmé za sebou. Kouče Jelínka alespoň mohlo těšit, že po třech kolech jeho tým nedohrával oslabený kvůli vyloučení. "Ševci" inkasovali jedinou žlutou kartu, až v nastavení ji dostal kapitán Procházka.

FK Teplice - Trinity Zlín 0:0
Rozhodčí: Nehasil - Vlček, Volf - Štěrba (video). ŽK: Vondrášek - Janetzký. Diváci: 2763.
Teplice: Mucha - Vondrášek, Kučera, Hybš - Urbanec, Mareček, Jukl (86. S. Dramé), Hyčka (84. Procházka) - Trubač - Gning, Žák (64. Kodad). Trenér: Jarošík.
Zlín: Rakovan - Reiter, Kolář, Procházka, Bartošák (72. Vukadinovič) - Hlinka - Fillo (84. Y. Dramé), Hrubý (90.+2 Simerský), Janetzký, Čanturišvili - Jawo (90.+2 Kovinič). Trenér: Jelínek.

Reklama

Související témata: