Hlavní obsah

Teplice - Karviná 2:2Teplice po skvělém poločase ani na třetí pokus výhru neslavily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Macej 1 : 0
35. Mareš 2 : 0
67. Herc 2 : 1
81. Tavares 2 : 2
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalové Teplice v duelu 17. kola nejvyšší fotbalové soutěže zvládly skvěle první poločas, jemuž jasně dominovaly. Jenže po pauze rezignovaly na ofenzivu a hosté je potrestali, tudíž Severočeši dál čekají na první jarní vítězství.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Karviné Jiří Ciupa, Pavel Moulis z Teplic a Tomáš Jursa z Karviné.

Článek

Karviná nastoupila bez brankáře Bolka, pykajícího za vyloučení v minulém kole, a útočníka Papadopulose, jenž byl v trestu za čtyři žluté karty. Dva zkušení matadoři jako by hostům při bitvě na teplické půdě chyběli. Domácí prvnímu poločasu jednoznačně dominovali.

V úvodu sice Severočeši dlouhými nakopávanými míči na mimořádně těžkém terénu marně hledali cestu k brance Karviné a jediným vyústěním byla střela Moulise. Nicméně s přibývajícími minutami se domácí borci zklidnili, solidně kombinovali a drželi soupeře na jeho polovině. Blízko gólu byli po akci Vondráška s Macejem z pravé strany, kdy sice ránu Mareše hostující zadáci srazili jen k Moulisovi, jenže ten zcela volný pálil jen do tyče.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Karviné Jiří Ciupa, Pavel Moulis z Teplic a Tomáš Jursa z Karviné.

Po další akci už se Severočeši radovali z první jarní trefy, když Hyčka vydoloval u pokutového území balon v sevření dvou protihráčů, Trubač odcentroval na Maceje, který z hranice malého vápna dotlačil míč do sítě - 1:0.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z druhého gólu, zleva Pavel Moulis, Robert Jukl, Alois Hyčka, autor gólu Jakub Mareš, Ondřej Mazuch a Šimon Gabriel.

Jasnou převahu a dominanci Teplice zúročily už jen parádní střelou Mareše, který po přiťuknutí balonu od Moulise od levé postranní čáry napálil nechytatelně pod břevno - 2:0.

Závěr poločas domácí borci lehce vypustili, při bránění notně propadali, a tak nebylo divu, že Qose po centru Jursy dostal do vyložené šance, jenže hlavičkoval mimo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Eduardo Santos z Karviné a Daniel Trubač z Teplic.

Pro Severočechy však nešlo o dostatečné varování. Po pauze se nedokázali vrátit do tempa z prvního poločasu. Byli až příliš pasivní, o možném navýšení skóre si mohli nechat jen zdát, protože téměř neútočili.

Karviná, která na sever Čech dorazila bez trenéra Jarábka umístěného kvůli koronaviru do izolace, vycítila příležitost a záhy slavila gólový úspěch, protože Čmelíkovu ránu sice Grigar dokázal skvěl vyrazit, jenže z levé strany dobíhající Herc byl zcela nekrytý, a tak pohodlně doklepl míč do sítě - 2:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

V souboji o míč (zleva) Vojtěch Smrž z Karviné a Tomáš Kučera z Teplic.

Aktivně hrající hosté se pak dočkali odměny, když na pravé straně obešel Čmelík Hyčku, jeho přízemní střelu Grigar nedokázal zachytit a Tavares pohodlně napálil míč do prázdné branky - 2:2.

Teplice za chybu Grigara draze zaplatily, protože v závěru už nedokázaly remízový stav zvrátit. Karviná naopak potvrdila, jak je na soupeřových hřištích nebezpečná, kde vybojovala už patnáct bodů z celkových jednadvaceti.

17. kolo fotbalové Fortuna ligy:
Teplice - Karviná 2:2 (2:0)
Branky: 20. Macej, 35. Mareš - 67. Herc, 81. Tavares. Rozhodčí: Lerch - Hock, Antoníček - Petřík (video). ŽK: Qose. Bez diváků.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Gabriel, Mazuch, Hyčka - Jukl, T. Kučera (79. Mareček) - Macej (46. Černý), Trubač (73. Žitný), Moulis - Mareš (79. Řezníček). Trenér: R. Kučera.
Karviná: Ciupa - Jursa, Santos, Dramé, Kokovas (46. Bartošák) - Mangabeira (46. Herc) - Čmelík, Qose, Smrž (73. Tavares), Mikuš (46. Haša) - Ostrák (90. Šindelář). Trenér: Mašlej.

Reklama

Související témata: