Hlavní obsah

Teplice si půjčují útočníka ze Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Návrat ke kořenům. Ze Stínadel na Letnou přišel, teď se na ně z opačného směru vrací. Fotbalista Václav Sejk bude na jaře hostovat z pražské Sparty v Teplicích, kde už v minulosti působil. Na hostování s opcí přišel ke Sklářům z druholigového Ústí nad Labem i krajní obránce či záložník Václav Prošek. Severočeši o posilách informují na svém webu.

Foto: fkteplice.cz

Václav Sejk bude na jaře hostovat z pražské Sparty v Teplicích.

Článek

Devatenáctiletý rodák z Děčína čeká na debut v nejvyšší soutěži. Nedočká se ho ve Spartě ale v Teplicích.

"Václav Sejk prošel před přestupem do Sparty naší mládeží, během podzimu prokázal své kvality, proto jsme rádi, že jsme se se Spartou dokázali dohodnout na jeho hostování, které věříme, že bude přínosem pro všechny strany," říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Foto: sparta.cz

Václav Sejk v rudém dresu Sparty.

Sejk patří také do kádru reprezentace do 21 let. V jejím dresu v této sezoně odehrál šest zápasů. Svůj premiérový zásah zapsal proti Kosovu.

Na podzim hájil barvy sparťanského B-týmu. V jeho dresu nastoupil do 15 utkání ve druhé nejvyšší soutěži a vstřelil čtyři góly. Spolu s Matyášem Kozákem byl nejlepším střelcem rezervy. Trenér Pavel Vrba proto Sejka pozval na zimní přípravu. Mladík s týmem absolvoval soustředění ve španělské Marbelle.

"Do přípravy šli celkem čtyři hráči z béčka. Zásadní je, že kluci z B-týmu vidí cestu, také že dveře do áčka jsou pro ně dokořán otevřené, když budou dobře pracovat, hrát a budou se dále rozvíjet," poznamenává letenský sportovní ředitel Tomáš Rosický.

V Teplicích bude Sejk nosit číslo 29. S týmem se začal připravovat v úterý, do sobotního zápasu s Bohemians však ještě nebude moci zasáhnout kvůli trestu za červenou kartu, kterou obdržel v posledním podzimním kole.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Adam Karabec, Václav Sejk, Matěj Pulkrab a Vojtěch Patrák oslavují gól na 4:0 během přípravného utkání s Chrudimí.

Na Stínadlech bude na jaře rovněž působit krajní záložník či obránce Václav Prošek, který se s teplickým mužstvem připravoval během celého ledna. V Teplicích bude na hostování s opcí z Ústí nad Labem a nosit bude číslo 35. Opačným směrem na hostování bez opce zamířili David Černý a Josef Švanda.

Osmadvacetiletý Prošek v minulosti hrál za pražské celky Slavii a Bohemians 1905. V první lize nastoupil k 26 zápasům bez vstřeleného gólu.

Teplice jsou po 19 podzimních kolech na předposledním 15. místě.

Reklama

Související témata: