Hlavní obsah

Teplicím se probral spící střelec, mají také šampiony vědomostního kvízu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skalp účastníka play off Konferenční ligy se rozhodně počítá. Fotbalisté Teplic na závěr soustředění v tureckém Side porazili bulharský Ludogorec Razgrad 3:1, ve středu ráno opustili hotel a vydali se na cestu domů. „Kluci zvládli zápas perfektně, stejně jako celé soustředění,“ libuje si v rozhovoru pro klubovou televizi asistent trenéra Jan Rezek.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Abdallah Gning z Teplic.

Článek

Výhra nad účastníkem jarní části evropských pohárů má zvuk. Pro Teplice je možná ještě důležitější, že se konečně probudil Abdallah Gning. Senegalský útočník se v bleskovém rozmezí 46. a 47. minuty postaral dvěma góly o rozhodující úder.

„Jsme hrozně rádi, že se Abu po dlouhé době prosadil. Kluci předvedli, že se pomalu dostávají do formy,“ kvituje Jan Rezek.

Gning přišel na Stínadla v létě 2022 z druholigové Vlašimi a okamžitě zazářil. V první sezoně nasázel devět gólů, Spartě dokonce dva za zápas. Začalo se spekulovat, kam se africký trumf posune z Teplic dál.

Jenže pak jako když utne. V aktuální sezoně stihl jen 8 ligových zápasů, netrefil se v nich ani jednou. Také svými výkony šel dolů.

Na závěr soustředění v Turecku vzbudil naději, že by se staré dobré časy mohly vrátit. Góly mohl dát klidně čtyři, po dvou trefách šel ještě třeba sám na brankáře.

„To je možná okamžik, který by ho mohl v kariéře posunout dál. Po dvou vstřelených gólech by měl mít takové sebevědomí, že šanci sám na gólmana vyřeší jinak. Ale snad si góly nechává do ligy,“ doufá Rezek.

Teplice pod Frťalou jedou, potřebují ale zlepšit útok. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Asistent má na podobné soudy nárok, během pestré kariéry v 344 ligových zápasech vstřelil 49 gólů.

Soustředění celkově hodnotí jednoznačně pozitivně. „Myslím, že se tu tvoří skvělá parta, což bylo vidět také během večerních programů. Myslím, že na soustředění budeme v dobrém vzpomínat,“ líčí.

Jak naznačuje, po večeři došlo v mužstvu také na prověření vědomostí.

„Nikdo z nás jsme asi netipovali, že by poslední kvíz mohla vyhrát čtveřice Hronek, Mareček, Fila, Kričfaluši. Ale ve fotbale je možné všechno,“ utahuje si Rezek se smíchem z teplických šampionů vědomostního kvízu.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.