Hlavní obsah

Sparta - Jihlava 5:0Tetteh čistým hattrickem korunoval jasnou výhru

Praha
Aktualizováno

Zatímco v prvním utkání zimní přípravy přemohli České Budějovice jen těsně 1:0, druhý zápas už byl jasnější. Fotbalisté pražské Sparty na Strahově porazili druholigovou Jihlavu 5:0. Čistým hattrickem se ve druhém poločase blýskl útočník Benjamin Tetteh. Debut v áčku si odbyl obránce Michal Szewieczek z letenského týmu do 19 let.

Sparta i díky hattricku Benjamina Tetteha rozstřílela Jihlavu 5:0. Celý zápas odehrál Jan FortelnýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

V prvním zápase proti Českým Budějovicím využil trenér Václav Jílek dvě kompletní jedenáctky. Tentokrát protočil dvacet hráčů.

Sparta otevřela skóre už ve třetí minutě, kdy se ranou pod břevno prosadil Kozák. Pět minut nato domácí zvýšili po rohovém kopu a Mandjeckově hlavičce. Po přestávce byl hlavní postavou Tetteh, který nejprve proměnil penaltu a poté v závěru dvěma zásahy v rozmezí pěti minut završil hattrick.

Pikantní byl zápas pro jihlavského stopera Tijaniho. Právě Sparta ho chtěla před pár dny angažovat, kvůli problémům s kolenem však v Praze neprošel zdravotními testy.

Spartu v sobotu čeká poslední domácí duel s Ústím nad Labem, poté čtvrtý tým prvoligové tabulky zamíří na soustředění do Španělska.

Přípravné fotbalové utkání v Praze:
Sparta - Jihlava 5:0 (2:0)
Branky: 49. z pen., 74. a 79. Tetteh, 3. Kozák, 8. Mandjeck.
Sparta - I. poločas: Heča - Vindheim, Štetina, Costa, Frýdek - Fortelný, Mandjeck, Kanga, Trávník, Plavšič - Kozák.
II. poločas: Nita - Szewieczek, Kaya, Štetina, Hanousek - Graiciar, Fortelný, Krejčí, Sáček, Hašek - Tetteh. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: