Hlavní obsah

Tlak na hráče byl velký, jsem rád, že jsme to zvládli, těšilo kouče Slavie Uhrina

Praha

Pochvaloval si, že jeho tým ustál tlak z obrovského očekávání. Fotbalová Slavia v zimě přivedla osm nových hráčů za desítky miliónů korun, vyhlásila útok na poháry. Čekalo se, jak mocně posílený tým zahájí jaro. „Tlak na hráče byl velký, jsem rád, že jsme to zvládli. Vstup do každé půlsezóny je strašně důležitý, je perfektní, že jsme vyhráli,“ pochvaloval si po sobotním vítězství 2:0 nad Brnem v Edenu trenér Slavie Dušan Uhrin.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník Slavie Muris Mešanovič (vlevo) a záložník Zbrojovky Alois Hyčka.

Článek
Fotogalerie

Červenobílí rozhodli zápas ze standardek. První zužitkoval Muris Mešanovič, druhou kapitán Jiří Bílek. „Po celý zápas jsme dominovali, škoda, že jsme nedali gól ze hry. Zaplaťpánbůh, že jsme je vstřelili ze standardek, v nichž jsme v přípravě góly nedávali," podotkl Uhrin.

Především na prvním gólu však nese díl viny gólman hostů Dušan Melichárek, který si ve vzdušném souboji počínal nedůrazně. „První gól jde za mnou," kál se Melichárek. „Mrzí mě, že jsme nezvládli obranné standardky, přitom jsme se na ně připravovali. Slavia v zimě koupila hráče, kteří se umí orientovat v pokutovém území. Což bohužel dokázali," posteskl si kouč Brna Václav Kotal.

Nejvíc kouče potěšil Mešanovič

Domácí nastoupili v základní sestavě se čtyřmi novými hráči (Jan Bořil, Josef Hušbauer, Lukáš Železník, Muris Mešanovič). Uhrin s nimi byl celkově spokojený. Nejvíc zřejmě s Mešanovičem, autorem úvodní trefy. „Mešanovič hrál celý zápas dobře, byl dominantní, obrana Brna s ním měla velké problémy," těšilo Uhrina. „Železník byl víc nervózní než jsem si myslel, proto některé míče zbytečně uspěchal. Ale i on makal nadoraz," doplnil Uhrin.

Jeho tým Brno přehrával, nicméně v 75. minutě hosté dostali míč do branky Slavie. Jenže sudí Kocourek gól kvůli faulu neuznal. Pokud by platil, mohl být závěr dramatický.

Na lavičce strávil zápas kapitán Slavie Martin Latka, přednost od Uhrina dostal Jiří Bílek, který od svého parťáka z obrany převzal pásku. Proč se kouč takto rozhodl?

„S Jirkou jsme končili podzim, počínal si velice dobře, řídil obranu, když se Martin Latka zranil. V přípravě patřil mezi nejlepší hráče, proti Brnu to potvrdil. Latka první týden v přípravě netrénoval, dostal se do toho teprve před deseti dny, nechtěl jsem riskovat porušení toho, co bylo zažité," vysvětlil Uhrin, který postrádal zraněného kanonýra Milana Škodu. Bude pro příští duel v Jihlavě k dispozici?

„Domnívám se, že ano. Ale uvidíme, když jsem viděl v sobotu jeho nohu, je stále zarudlá," podotkl Uhrin, jehož tým se díky výhře nad Brnem a porážce Liberce na Dukle posunul hned v úvodu jara na čtvrtou příčku. Z ní vede cesta do vytoužených evropských pohárů.

Reklama