Hlavní obsah

Trefil se po deseti měsících, na penaltu se ale Bakoš nehrnul. Minule jsem ji zahodil, vysvětloval

Příbram

Zlomil gólový půst, trefil se po deseti měsících. Jenže Marek Bakoš se příliš neradoval. Plzeň totiž nechala v Příbrami dva body za remízu 2:2. „Nejsem spokojený. Jsme všichni do jednoho smutní, ztratili jsme dva body, přitom jsme dvakrát vedli," povzdechl si slovenský útočník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš střílí gól na 0:1 během utkání 1. kola Synot ligy proti Příbrami.

Článek

Kapitán Pavel Horváth mu zkraje zápasu adresoval báječný pas za obranu, Bakoš z voleje poslal míč do protipohybu domácího brankáře. Gól stál opravdu za to. To samé se však už nedá říct o počínání Viktorie ve druhém poločase, kdy vypadla z role, za což zaplatila vyrovnávacím gólem.

„Nevěděli jsme si rady, když nás soupeř napadal, nakopávali jsme míče, v tom ale nejsme silní. Nákopy končily většinou prohranými souboji. Když se Příbram po vyrovnávacím gólu stáhla, kontrolovali jsme opět hru, vytvořili si dvě šance, ale neproměnili je," podotkl Bakoš, který kvůli zraněním přišel o podstatnou část uplynulé sezóny. Než skóroval v Příbrami, jeho poslední zásah nesl datum 27. září 2013 (proti Jihlavě).

Věří, že mu úspěch od Litavky pomůže do dalších zápasů. „Individuální výkon se dá posunout nahoru když budete sebevědomější, čímž budete prospěšný i mužstvu. Takže je tohle rozhodně příznivější, než kdybychom prohráli nula dva a já to odchodil. Doufám, že mě to střelecky nakopne."

V Příbrami však mohl dát branky dvě, exekuci pokutového kopu ale přenechal Horváthovi. „Naposledy jsem penaltu zahodil (pozn. - v Teplicích), problesklo mi to hlavou, nehrnul jsem se do toho. A navíc, Horvi byl určený," vysvětlil.

Včetně přípravy už Západočeši nevyhráli pět utkání v řadě, na takový scénář nejsou zvyklí. Přitom už ve čtvrtek je čeká úvodní duel 3. předkola Evropské ligy v rumunské Ploješti... „Dlouho jsme nevyhráli, není to samozřejmě ideální. Na mužstvo to trochu vliv má. Musíme se dát do kupy, říct si, že jeden musí máknout za druhého. Pak se můžeme vrátit na vítěznou cestu," uvedl Bakoš.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.