Hlavní obsah

Trenér Morales v Příbrami skončil, tým přebírají asistenti Čuhel a Ryba

PŘÍBRAM

Italský trenér 1. FK Příbram Massimo Morales v pondělí dopoledne skončil. Zachraňující se tým povedou v posledních čtyřech ligových kolech jeho asistenti Petr Čuhel a Jiří Ryba. Právu to sdělil šéf klubu Jaroslav Starka.

Článek

„Všichni jsme nespokojeni především s výsledky v boji o záchranu. S trenérem Moralesem jsme seděli v pondělí dopoledne hodinu a rozebírali situaci. Na něčem jsme se shodli, na něčem ne. On prostě některým hráčům nevěří. Výsledkem byla dohoda, že k dnešnímu dni u mužstva jako trenér skončí. Na závěr soutěže nebudeme nikoho hledat, věřím ve schopnosti obou asistentů,“ řekl Právu Jaroslav Starka.

„S Moralesem jsme se vrátili do nejvyšší soutěže, odvedl tady velký kus práce, mnohému nás naučil. Patří mu určitě dík. Situaci jsme však museli řešit a došli jsme k závěru, že v tuto chvíli i vzhledem k dění v kabině, bude jeho odchod krokem, který by mohl pomoci. Tak jsem to také prezentoval po rozmluvě s trenérem hráčům v kabině,“ dodal příbramský šéf.

Morales po nedělní porážce v Kladně hráče kritizoval především za přístup... „Někteří mi připadají, že neodevzdávají v boji o záchranu sto procent. Pokud nemají zájem ligu zachránit nebo mají pocit, že jsou ze mne unavení, jsem připraven jim říct nashledanou. Když sestoupí, těžko se budou vracet. Přišel jsem z jižní Itálie, kde jsem zažil ledacos, ale to, co se děje v příbramské kabině smrdí,“ řekl po utkání Massimo Morales.

Snad se kabina uklidní

„S hráči i trenéry jsem vážně hovořil po špatném výkonu ve Zlíně. Proti Spartě se jejich přístup zlepšil a ani na Kladně toho není mnoho, co bych jim vytkl. Vyhrál šťastnější. My jsme měli dvě až tři příležitosti. Zejména Huňova střela do břevna a Plašilova šance v závěru, kdy překopl prázdnou branku, volali po gólu. Pořád máme náskok tří bodů a situaci ve svých rukou. Věřím, že se kabina uklidní a ligu zachráníme, mužstvo na to má a já mu věřím,“ zdůraznil Starka.

Hráči rozhodnutí respektují, ale vyjadřovat se k němu moc nechtěli. „Jedině, když nenapíšete moje jméno, protože člověk nikdy neví, kde se s trenérem znovu setká. Morales nám dal určitě hodně, vděčíme mu za mnohé. Je to dobrý trenér. Na jaře se ale změnil jeho přístup. Když se nedařilo, byl k nám arogantní, urážel nás. Určitě se chceme zachránit, ale rozhodně nám nepomáhalo, když jsme cítili, že nám kouč nevěří,“ řekl zkušený fotbalista Příbrami.

„Najdu si jiný klub. O spolupráci s Františkem Strakou u české reprezentace teď nebudu hovořit. To je jiná kapitola,“ odmítl spekulaci o důvodu svého odchodu Morales.

Předčasně ukončená trenérská angažmá letošní ligy:
KlubVýměnaPočet záp./body
Č.BudějoviceKmoch - Tobiáš4 / 1
ŽižkovGriga - Csaplár5 / 3
ZlínMazura - Levý7 / 5
SpartaLavička - Chovanec9 / 17
PlzeňŠilhavý - Vrba9 / 8
BrnoUličný - Beránek11 / 16
ŽižkovCsaplár - Ščasný7 / 4
ZlínLevý - Minář5 / 1
OstravaVečeřa - Lička24 / 35
PříbramMorales - Čuhel, Ryba26 / 25

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava