Hlavní obsah

Trenér Svědík po sezoně ve Slovácku končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenér Martin Svědík po sezoně po pěti a půl letech skončí u fotbalistů Slovácka. Devětačtyřicetiletý kouč se dohodl s vedením na ukončení smlouvy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík v klubu po sezoně skončí

Článek

„Ačkoli mám ve Slovácku smlouvu ještě na rok, cítil jsem, že se čas naplnil. Vážím si, co jsem tady prožil a vážím si také toho, že jsme se s vedením klubu na mém odchodu domluvili,“ cituje Svědíka klubový web.

„Rozhodnul jsem se po dlouhé úvaze. Považoval jsem za férové říct to Slovácku s předstihem, aby vedení mohlo reagovat a hledat nového kouče. Nechtěl jsem klub dostat v tomhle směru pod tlak a do problémů. Důležité je zmínit, že na rozhodnutí skončit nemá vliv třetí strana, je to jen mezi mnou a Slováckem,“ dodal Svědík.

Slovácko vedl od podzimu 2018, do jeho historie se zapsal zlatým písmem. Tým pod ním uhrál dvě čtvrtá místa v české lize, v květnu 2022 vyhrál MOL Cup (výhra 3:1 nad Spartou) a následně se kvalifikoval do základní skupiny Konferenční ligy.

Letos na jaře však nastal výsledkový i výkonnostní sešup, z devíti zápasů Slovácko 7× prohrálo. Poslední kapkou pro Svědíka byla sobotní porážka v Hradci Králové (0:1). „Jsem přesvědčený, že tenhle moment může pomoct mně i klubu. Prožil jsem ve Slovácku šest sezon, bylo to krásné období a nezapomenutelné věci: vyhráli jsme domácí pohár, hráli jsme Konferenční ligu. Vždycky se sem budu rád vracet. Po tak dlouhé době to sice bude těžké loučení, ale končím s tím, že se rozcházíme jako přátelé,“ prohlásil Svědík.

Vzhledem k jeho dosavadním úspěchům je pravděpodobné, že bez angažmá dlouho nezůstane. Spekuluje se například, že od léta převezme ostravský Baník. „Co bude dál, nevím. Nabízí se nové angažmá nebo pauza od trénování, kterou bych využil hlavně směrem k rodině, případně na sebevzdělávání a stáže v zahraničí,“ doplnil Svědík.

Reklama