Hlavní obsah

Trenére, zlobíte! Kouč nesmí na lavičku, silná trojka platí za výtržnosti fanoušků

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise potrestala Martina Svědíka, hlavního trenéra fotbalistů Slovácka, za nesportovní chování v utkání na Slavii peněžitou pokutou ve výši 30 tisíc korun a zákazem výkonu funkce na dvě soutěžní utkání. Kluby silné trojky Plzeň, Slavia i Sparta zaplatí za výtržnosti svých fanoušků shodně po 50 tisících korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Martin Svědík.

Článek

Kouč Slovácka viděl konec zápasu v Edenu z tribuny, kam byl vykázán za nevhodné výroky na adresu hlavního rozhodčího.

„Trenér Svědík byl za stejný prohřešek potrestán již jednou v říjnu minulého roku. Jedná se tedy o opakované pohoršující chování hlavního trenéra v rámci jednoho soutěžního ročníku, a proto jsme díky recidivě museli přistoupit k vyšší peněžité pokutě,“ vysvětluje výši trestu Richard Baček, předseda disciplinární komise.

Shodnou pokutu 50 tisíc korun platí velké kluby. Plzeň se Slavií za chování fanoušků ve vzájemném duelu, Sparta kvůli použití a vhazování pyrotechniky a poškození zařízení stadionu v derby na Dukle.

„Přihlédli jsme již k několikátému nesportovnímu chování fanoušků Sparty na venkovních stadionech v sezoně. V tomto případě došlo, byť k nepříliš masivnímu, použití pyrotechniky, ale především k jejímu vhazování mimo sektor a současně k poškození několika sedadel,“ poukazuje Baček.

Pokud jde o tresty pro hráče, všichni vyfasovali stop na jedno soutěžní utkání. Sparťan Lukáš Štetina za vyloučení po druhé žluté kartě, Marek Matějovský (Mladá Boleslav), Ondřej Kúdela (Slavia), Ivan Ostojič, Daniel Souček (oba Dukla) a Tomáš Chorý (Plzeň) za čtvrtou žlutou kartu v sezoně.

Reklama