Hlavní obsah

Trest pro Slavii? Nehrálo se kvůli divákům, ti ale na stadionu nebyli

Praha

Nedělní šlágr fotbalové ligy mezi první Slavií a druhou Plzní (0:0) může mít dohru u disciplinárky. Paradoxně kvůli divákům, kteří ovšem na stadionu nebyli. Rozhodčí Pavel Franěk musel ve druhém poločase utkání přerušit kvůli kouři, který po výbuchu pyrotechniky zhoršil viditelnost na hrací ploše.

Foto: instagram Slavia Praha

Fanoušci Slavie při netradiční děkovačce po utkání v Příbrami. Ilustrační snímek.

Článek

Diváci v době koronavirové ligu sledují ze všech možných míst, ze stromů, plošin, balkonů, střech. Anebo jsou alespoň poblíž stadionu, což byl zjevně případ nedělního souboje prvních dvou celků tabulky.

Zřejmě z tábora příznivců pražského klubu u jednoho z vchodů přiletělo na stadion několik dýmovnic. Z gesce fotbalových orgánů samozřejmě podobný případ rozhodně vylučovat nelze.

„Musíme se seznámit se zápisem o utkání, zprávou delegáta, případně videem a fotografickou dokumentací. Je samozřejmě otázkou, zda pořádající klub mohl v dané konkrétní situaci něco udělat, aby k tomu nedošlo. To už je ale o přezkoumání situace v rámci disciplinárního řízení," uvedl předseda disciplinárky Richard Baček pro Radiožurnál.

Slavia byla v minulosti za fandy trestána opakovaně. Mnohdy ovšem dávala najevo výhrady vůči disciplinární komisi, šéf červenobílých se teď dokonce do Bačka opřel hodně zostra a spojil to s jeho probíhající per rollam volbou šéfem disciplinárky.

„S volbou nesouhlasíme. Mnoho důvodů. Potřebujeme diskusi nad disciplinárním řádem a řešení problémů v diskusi klubů, ne samozvaného šerifa," píše Tvrdík úsečně na twitteru a příspěvek spojil právě se zprávou o tom, že Slavia možná znovu bude řešena před komisí.

Komise už řeší podobný případ z 26. kola. Konkrétně z utkání Zlína s Ostravou, jejíž fandové se měli provinit mimo ochozy.

V sezoně ale možná dojde na řešení klasických případů uvnitř stadionu. Život se vrací do normálu i v tomto směru. Epidemiolog Rastislav Maďar pro Seznam Zprávy uvedl, že po 22. červnu bude moci na fotbal 1000 osob, a řeší se i možnost, že při oddělení sektorů by jich mohlo být vpuštěno i mnohem víc.

Reklama