Hlavní obsah

Třikrát, a dost! Mistři jedou na Stínadla ukončit černou sérii

Plzeň

Liga mistrů v tahu a na krku série tří soutěžních zápasů bez výhry. Fotbalisté Plzně hned na startu sezóny dostali sami sebe pod nepříjemný tlak. Vyřazení s Maccabi Tel Aviv výrazně poznamenalo jejich plány, ani porážka na Dukle a domácí plichta se Slováckem nejsou příjemné. V pátečním ligovém duelu v Teplicích už bude nejvyšší čas, aby obhájce titulu zabral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nespokojený výraz Egona Vůcha z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Plzeň nastoupí proti týmu, odkud si přivedla nejen útočníka Mahmutoviče, ale také záložníka Vůcha.

„Je to pro mě určitě speciální zápas, ale neřekl bych, že budu přemotivovaný. Vracím se do Teplic, to je pro mě spíš příjemnější. Možná při příchodu na stadión udělám půlkrok doprava, ale vím, že hosté chodí doleva. Půjdu raději někde vzadu, stejně chodím jako jeden z posledních," usmívá se v rozhovoru pro klubové stránky Egon Vůch.

Tématem zápasu nebude ani tak mladý záložník, jako forma Viktorie. Již příští čtvrtek rozehraje duelem s Vojvodinou Novi Sad play off Evropské ligy. Mistři tak pro uklidnění situace nutně potřebují uspět již v Teplicích.

„Bude to těžký zápas, ale pro nás musí mít jen jeden vývoj - a to je výhra," ujišťuje útočník Jan Holenda. „Bude to náročné, na Stínadlech to všichni mají vždycky těžké. Ale vzhledem k naší situaci, kdy jsme dvakrát po sobě v lize zaváhali, nic jiného než výhru nebereme. Trenér nás určitě připraví dostatečně dobře, abychom se na konci radovali z výhry," přidává se Vůch.

Sráží je trápení v koncovce

Viktoriáni se trápí v koncovce. Dukle a Maccabi v odvetě gól nedali, proti Slovácku jim na výhru nestačilo ani rekordních 36 střeleckých pokusů.

„Nedělal bych z toho tragédii, takové zápasy se stávají. Fanoušci viděli, že jsme chtěli hrát a bojovali. Prostě to tam nepadlo. Pokud zvládneme souboj s Teplicemi, tak už se za tím nikdo nebude otáčet," míní Holenda.

„Celé jsem to asi odstartoval já, proti Dukle jsem měl hodně šancí a proti Slovácku taky. Doufám, že to v Teplicích protrhneme. Je jedno, jestli dám gól já nebo někdo jiný, hlavní je výhra," přitakává Vůch.

Zápas mezi Teplicemi a Plzní se hraje v pátek od 18:30. Přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne zápas Teplice - Plzeň?
Plzeň další překvapení nepřipustí a vyhraje
36,8 %
Teplice doma vybojují bod
19,5 %
Viktoria znovu klopýtne, v Teplicích nechá všechny body
43,7 %
Celkem hlasovalo 3802 čtenářů.

Reklama

Související témata: