Hlavní obsah

Triumfální Nguyenův návrat k Nise. Snad se trenér se mnou podělí o prémie, doufal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší fotbalovou soutěž si poprvé zahrál až v Liberci ve 26 letech a U Nisy strávil tři a půl sezony, teď se gólman Filip Nguyen poprvé pod Ještěd vrátil jako soupeř a Slovácku několika skvělými zákroky pomohl k cenné výhře 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Filip Nguyen ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Už když se 30letý gólman s vietnamskými kořeny pod Ještěd blížil, mísily se v něm pocity.

„Bylo to pro mě zvláštní. Když jsme přijížděli do města a viděl jsem okolí a stadion, kde jsem pár zápasů odehrál, vzpomínky ožily. Spíš jsem cítil nostalgii," přiznal Nguyen po výhře 1:0, o níž v nastaveném čase rozhodl střídající Ondřej Mihálik.

„Musíme poděkovat Filipovi, že jsme přežili v prvním poločase několik šancí Liberce, protože utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak. Dvě tutové šance určitě zneškodnil, což byl klíč a základ k tomu, že jsme tady vůbec uspěli," chválil kouč Slovácka Martin Svědík svého gólmana, který na jaře ještě neinkasoval a čisté konto drží už 333 minut.

„Číslo je to hezké, ale nekoukám na něj. Za tři nuly jsem rád. Je důležité neinkasovat, když nám to vpředu do branky moc nepadá. Ale samozřejmě to není jen moje práce, ale celého týmu. Jednou se daří mně, jednou klukům, takže jsem rád, že to takhle funguje," tetelil se Nguyen, který za Slovan odehrál celkem 94 zápasů. V létě 2021 však odešel hostovat do týmu z Uherského Hradiště a poté do Slovácka i definitivně přestoupil. Se Severočechy se po ztrátě místa v brance neloučil právě v dobrém.

„Už je to dlouhá doba, co bylo, bylo a vše vzal čas. Soustředím se na to, kde teď jsem," poznamenal. Vypsal do kabiny za výhru prémii? „Nic jsem nesliboval, ale určitě budu muset do kabiny něco přinést. Snad se trenér se mnou za červenou kartu rozdělí," připomněl Nguyen s úsměvem vyloučení trenéra z konce duelu.

„Za hloupost se platí, takže samozřejmě platit budu. Bohužel mně se to ještě načítá a každý rok mám jednu červenou, takže budu platit ještě víc než normálně," řekl Svědík. „Vyloučení je moje chyba, ale na druhou stranu, kdyby se za tohle vylučovalo vždy, tak je každý zápas vyloučeno pět trenérů. Ale emoce ke mně patří, pan Radina to posudil takto a myslím, že to bylo velice přísné," uzavřel Svědík.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava