Hlavní obsah

Ukončil bezmála dvouletý půst, z Čermáka ale po debaklu od Sparty čišelo zklamání. Byli všude dřív než my, hořekoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně se na ni načekal. Aleš Čermák se konečně dočkal vytoužené ligové branky, tu předcházející vstřelil v květnu 2021 při výhře Plzně v Opavě 3:1. Středopolař, hostující v Bohemians, ukončil období střeleckého sucha stylově proti Spartě, která jej pro velký fotbal vychovala. Nejprve srovnal stav utkání parádním obstřelem slabší pravačkou z úvodu druhé půle, pak přidal ještě jednu branku z pokutového kopu. Jeho celek sice prohrál vysoko 2:6, Čermák měl ale i tak alespoň důvod k úsměvu, i když jen opravdu malý. „Mám radost z toho, že jsem po delší době dal hned dva góly,“ ulevilo se 28letému záložníkovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians Aleš Čermák z Bohemians slaví gól v derby se Spartou.

Článek

Ten může zatím s působením v Ďolíčku být individuálně spokojený, ve všech třech utkání v novém dresu podal velmi solidní výkon. Po vysoké prohře se Spartou ale pochopitelně převládala v jeho hlasu frustrace. „Měli víc ze hry, lepší kontrolu, lepší postavení. Dobře uhrávali míče a sbírali druhé balony. Prostě byli všude dříve než my," stěžoval si bývalý mládežnický reprezentant.

Bohemians přitom do druhého dějství vstoupili skvěle právě díky vyrovnávací brance z jeho kopaček. „Začátek druhé půle jsme chytili dobře. Pak jsme inkasovali krásný gól po rohu a druhý z penalty a už se do toho nedostali," věděl Čermák.

Podruhé se levonohý záložník prosadil z penalty. Tradiční specialista Klokanů na pokutové kopy David Puškáč svůj pokus na konci prvního poločasu neproměnil, exekuce se tak ujal Čermák. Rozběhem s krátkým poskokem po vzoru Itala Jorginha rozhodil gólmana Matěje Kováře a balon poslal s ledovým klidem do odkryté poloviny branky. „Na penaltu jsem si věřil a kluci mi ji nechali. Byl jsem rozhodnutý ji kopnout přesně takhle a vyšlo to."

Čermák se jako jeden z mála aktérů utkání nezapojoval ani do konfliktů mezi hráči, kterých utkání plné emocí nabídlo požehnaně. „Tyhle kohoutí strkanice moc nemusím, nechodím do toho. Bylo to ale derby a patří to k tomu," uvědomuje si.

On i jeho spoluhráči teď mají před sebou jediný cíl. Oklepat se z vysoké porážky a v neděli si odvézt tři body ze hřiště trápících se Českých Budějovic. „Musíme se poučit z chyb, co jsme udělali. Za týden se hraje zase, musíme to zlomit," uzavřel Čermák.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články