Hlavní obsah

Útočník Fenin projevil zájem hrát na jaře za Znojmo

Znojmo
Aktualizováno

Fotbalový útočník Martin Fenin projevil zájem odehrát jarní část Gambrinus ligy za Znojmo. Odpověděl tak na nabídku, kterou mu předložil kouč jihomoravského nováčka Leoš Kalvoda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Fenin bude na jaře pravděpodobně oblékat dres Znojma.

Článek

„Zároveň nám ovšem sdělil, že si musí s pomocí právníků ještě vyřešit nějaké záležitosti se Slavií, kde poslední rok působil. Poté by se nám měl znovu ozvat," uvedl znojemský sportovní manažer Michal Sobota.

Na herní soustředění do Turecka tak v úterý se Znojmem Fenin s největší pravděpodobností neodcestuje. „Je ale možné, že by se k nám připojil v jeho průběhu. To lze řešit operativně," připustil trenér Kalvoda.

Nabídnout Feninovi spolupráci bylo jeho nápadem. „Může se u nás po delší pauze rozehrát. A on zase třeba na oplátku pomůže nám. Stále totiž hledáme k Vašíčkovi druhého hrotového hráče," zopakoval kouč.

Záleží na Feninovi, jestli to myslí s návratem vážně

Šestadvacetiletý Fenin přišel do Slavie loni v lednu po pětiletém nepovedeném angažmá v Německu restartovat kariéru. Ve dvanácti ligových utkáních ovšem ani jednou neskóroval a i kvůli zranění vypadl z prvního mužstva. Na podzim zasáhl za áčko jen do pěti zápasů a působil i v třetiligové rezervě. V zimní pauze přeřadilo slávistické vedení bývalého reprezentanta do juniorky.

Fenin by byl už třetím fotbalistou s problémovou pověstí, jehož by Znojmo v poslední době angažovalo. „S Milanem Pacandou jsme neudělali dobrou zkušenost, avšak Marek Heinz nám pomohl vystřílet postup mezi elitu. Rozhodně se takových hráčů nebojíme," usmívá se manažer Sobota.

Spolupráci s Feninem si dokáže představit. „Jinak bychom ho přece neoslovovali. Záleželo by jen na Martinovi, zda to s návratem na fotbalové výsluní myslí vážně," uvedl Sobota.

Reklama

Související témata: