Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slavia 0:3V hlavní roli opět Stanciu. Po jeho dvou výstavních trefách měla Slavia klid

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Stanciu 0 : 1
40. Stanciu 0 : 2
82. Hilál 0 : 3
Záznam online reportáže

Rumunský legionář Nicolae Stanciu opět dokázal, do jak báječné formy se na jaře dostal. V duelu 23. ligového kola, který byl pro pražskou Slavii generálkou na osmifinálovou odvetu Evropské ligy ve Skotsku, totiž vstřelil v Mladé Boleslavi hned dva nádherné góly a postaral se o výhru Pražanů korunovanou v samém závěru penaltou proměněnou Hilálem. Slavia tak natáhla šňůru ligových utkání bez prohry na kótu s číslem 35 a už jen jeden zápas ji chybí, aby vyrovnala svou rekordní sérii. V příštím kole doma s Opavou k tomu bude mít příležitost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil a Nicolae Stanciu ze Slavie Praha oslavují druhý gól.

Článek

Navrátilec z anglického Millwallu Skalák se hodně zlobil na sudího Julínka, že po jeho souboji s Bořila odpískal faul. V Championship byl zvyklý na mnohem tvrdší střety, navíc tušil, jaké nebezpečí z trestného kopu nařízeného čtyřiadvacet metrů od Šedovy brány hrozí.

Nepletl se.

K exekuci se postavil Stanciu a přesně mířenou střelou. která se otřela o pravou tyč mladoboleslavské brány, dostal Slavii do vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavký gólman Šeda se marně snaží zasáhnout. Slávista Stanciu se trefil parádně.

Pro Pražany to byl hodně důležitý moment. Zvláště, když předtím Tecl figurující poprvé po půl roce zase v základní slávistické sestavě, zahodil stoprocentní stoprocentní gólovou šanci a osm minut po něm neuspěl proti domácímu gólmanovi ani Sima.

Příležitost nabídnutá Teclovi nebyla ovšem jedinou změnou, která před cestou do Skotska trenér Trpišovský ve složení svého týmu udělal. Od začátku postavil i Masopusta, Hromadu a Van Burena.

Rumunský legionář Stanciu ovšem v sestavě zůstal a vzal si hlavní slovo. Nejprve při standardní situaci, pět minut před přestávkou znovu. Po přihrávce Simy prokličkoval zkoprnělou mladoboleslavskou obranou a vedení svého týmu pojistil.

Jen u dvou branek ovšem zůstat nemuselo. Vzápětí měl totiž druhou obrovskou šanci Tecl, z níž už sice bránu trefil, ale Šeda si s jeho střelou věděl rady.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie na hřišti Mladé Boleslavi poté, co se parádně trefil Stanciu.

Po změně stran domácí výrazně přidali, vysunuli presink, soupeře vytrvale napadali, a hru vyrovnali. Prosadit se však nedokázali, i když Škoda přitom měl stejně dobrou příležitost jako v první půli Mašek. Ale ani on Kolářovu bránu netrefil.

Slavia vývoj střetnutí v poklidu kontrolovala a nijak ji nemuselo mrzet ani nezužitkovaná akce Van Burena či nepřesná střela Provoda ze slibné palebné pozice.

Domácím totiž nepomohlo ani hromadné střídání dvacet minut před koncem a čtyři čerství hráči, které trenér Jarolím poslal na trávník. Naopak osm minut před koncem inkasovali potřetí. Po ruce Šimka se z penalty zapsal mezi střelce i střídající Hilál, který měl vzápětí další velkou šanci. Jeho hlavička však už v síti neskončila...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie a Jiří Skalák z Mladé Boleslavi během utkání.

Slavia tak porazila Mladou Boleslav už v desátém ligovém zápase v řadě a v neúplné tabulce má před druhou Spartou náskok 14 bodů. Letenský celek má ovšem dva zápasy k dobru. Individuální statistiky si vylepšil i Stanciu, jenž má stejně jako plzeňský Beauguel na kontě už devět ligových branek a trio nejlepších jedenáctigólových snajprů Juliš, Kuchta a Sima na dohled.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:3 (0:2)
Branky: 27. a 40. Stanciu, 82. Hilál z penalty. Rozhodčí: Julínek - Kubr, Leška - Berka (video). ŽK: Matějovský, Škoda - Bořil, Sima.
Ml. Boleslav: Šeda - Douděra, Šimek, Křapka (71. Řezník), Preisler - Matějovský (71. Jirásek), Dancák - Skalák (81. Fulnek), D. Mašek (71. Klíma), Zmrhal (71.Ladra) - Škoda. Trenér: Jarolím.
Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Deli, Bořil - Hromada - Van Buren (70. Lingr), Stanciu (78. Holeš), Provod (78. Bach), Sima (87. Višinský) - Tecl (78. Hilál). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: