Hlavní obsah

V Polsku prožil fiasko, teď má v Plzni nahradit Beauguela. Začátek nebude jednoduchý, předpovídá bývalý reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sestup do druhé ligy a pouhé dvě branky ve 22 ligových kláních, to je bilance Jana Klimenta, s níž přichází z polské Wisly Krakov do Viktorie Plzeň. Z dosavadního dění na přestupovém trhu se tak dá očekávat, že právě on má být náhradou za nejlepšího střelce uplynulého ročníku Fortuna ligy – Jean-Davida Beauguela. Podaří se mu to? „Myslím si, že rozhodně v první sezoně ne, protože se potřebuje aklimatizovat, potřebuje si osahat ten klub, mančaft, spoluhráče…“ odpovídá Milan Fukal ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

V Polsku byl terčem kritiky fanoušků a teď má v Plzni nahradit nejlepšího střelce ligy? Diskuse z pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

 
Článek

Oba hráči prožili zcela odlišné sezony, zatímco Kliment se střelecky trápil, míval problémy prosadit se do sestavy a navrch se svým týmem neuhájil účast v nejvyšší soutěži, Beaguel oslavil mistrovský titul s Plzní a ve 33 utkáních vstřelil 19 branek. „Nečekal jsem, že by mohl takhle excelovat, byl opravdu geniální, měl skvělou sezonu," chválí francouzského kanonýra bývalý obránce.

O to těžší úkol teď leží před Klimentem. „Myslím, že začátek nebude jednoduchý. Je asi snazší jít zpátky do České republiky, kde mluví všichni stejnou řečí a tak dále. Určitě si udělá co nejrychleji nějakou partu, aklimatizuje se v rámci týmu, ale rozhodně to jednoduché nebude," myslí si někdejší reprezentant.

PŘÍMÁK s hostem Milanem Fukalem ve fotbalovém studiu Sport.cz.Video: Sport.cz

„Že by okamžitě začal dávat góly a byl top, to si nemyslím, ale dejme mu čas, ať dokáže, že má kvalitu a je nadstandardním hráčem," pokračuje.

Aleš Svoboda také upozorňuje na reakce polských fanoušků na Klimentovy výkony v dresu Wisly. „Fanoušci polského klubu na sociálních sítích Klimentovi hodně nakládali. Psali hlášky ve smyslu, že i můj pes je kvalitnější fotbalista než ty nebo že většího dřeváka jsme tady neměli," říká moderátor.

„Když jste v té situaci, prostě tam byl každý den a tohle četl, tak si myslím, že to určitě vnímáte. Teď je otázkou, jak to dokážete vytěsnit a soustředit se na hřišti na ten daný výkon," odpovídá Fukal.

Hodnotíme posily Plzně v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

Více najdete ve videu z pořadu PŘÍMÁK. Celý pořad si také můžete přehrát jako podcast.

Reklama

Související témata: