Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1905 2:2VAR dvakrát úřadoval. Klokani v nastavení urvali na Střelnici bod!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Puškáč 0 : 1
77. Pilař (penalta) 1 : 1
83. Čvančara 2 : 1
90. Kovařík (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Dlouho kráčeli za první výhrou v nové sezoně, nakonec však byli rádi aspoň za bod. Fotbalisté Bohemians vyválčili v nedělním utkání 3. kola v Jablonci remízu 2:2, kterou trefil ve třetí minutě nastavení z pokutového kopu Jan Kovařík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Bohemians Hugo Jan Bačkovský se raduje z úvodního gólu svého týmu.

Článek
Fotogalerie

Tři korekce v sestavě provedli Jablonečtí oproti pohárovému klání s Celtikem. Se záložníky Malinským, Houskou i Holíkem na pravém beku vyrukovali proti Klokanům, kteří prahli po první výhře v nové sezoně. A začali slibně. Už po čtvrthodině hry se zjevil před Hanušem zcela sám Vondra, jenže na domácího gólmana nevyzrál.

Vzápětí zakončoval v tísni na opačné straně neúspěšně Pilař. Udeřilo ale na opačné straně hřiště. Někdejší jablonecký záložník Kovařík parádně načechral balon do šestnáctky a Puškáč ho kopačkou nasměroval z hranice malého vápna nechytatelně pod břevno! Severočeši mohli odpovědět. Jenže Kubista, který v neděli nastoupil na pozici stopera, pálil po standardní situaci ve vápně vysoko nad. Houskovu ránu zpoza šestnáctky zase vyškrábl Bačkovský a Pilař efektními nůžky trefil zblízka jen protihráče.

Po změně stran lačnili domácí po vyrovnání, ale do velkých šancí se nedostávali. Klíčový moment přišel až v 72. minutě. Holík odcentroval do vápna, centr přizvednutý Kovaříkem se snažil vyrazit do bezpečí brankář Bačkovský, přitom však rukama zasáhl Pilaře. Hlavní sudí nejprve nechal pokračovat ve hře, pak ovšem celou situaci konzultoval s VAR a nařídil penaltu pro Jablonec, kterou proměnil ranou k levé tyči právě Pilař.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Václav Pilař z Jablonce, autor gólu z penalty.

Klokani si mohli vzít náskok zpět, jenže Hronek pálil vedle brány. Hosté druhý gól nedali a pravidlo nedáš - dostaneš se znovu naplnilo. Kovařík chyboval, nabídl balon zpětnou přihrávou střídajícímu Čvančarovi, jenž ho ve vápně po zemi uklidil k levé tyči.

Závěr nabídl pořádné drama, nejprve měl pojistku na noze Pleštil, na druhé straně zase málem srovnal Köstl. Když už to vypadalo, že domácí těsný náskok udrží, znovu zaúřadovalo video. Hlavní arbitr Klíma v 93. minutě prozkoumal zákrok Hübschmana v šestnáctce a nařídil pokutový kop tentokrát pro Bohemians. Penaltu využil ranou k pravé tyči Kovařík!

3. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
Branky: 77. Pilař z pen., 83. Čvančara - 16. Puškáč, 90.+4 Kovařík z pen. Rozhodčí: Klíma - Hrabovský, Vodrážka - Berka (video). ŽK: Považanec, Rada (trenér) - Köstl, Ljovin, Vacek, Brabec (asistent trenéra). Diváci: 2693.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Považanec - Malínský (65. Pleštil), Houska (81. Hübschman), Kratochvíl (65. Čvančara), Pilař (90.+3 Surzyn) - Doležal (90.+3 Martinec). Trenér: Rada.
Bohemians: Bačkovský - Dostál (87. Koubek), Köstl, Bederka, Vondra - Ljovin, Květ (80. Vacek) - Fulnek (66. Bartek), Hronek, Kovařík - Puškáč (66. Keita). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: