Hlavní obsah

Hradec - Teplice 3:0VAR hned třikrát v akci, nováček ale i tak zaslouženě porazil Teplice a v tabulce už je šestý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Dvořák 1 : 0
35. Rada 2 : 0
85. Dvořák 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Ligový nováček se dere tabulkou stále výš a výš. A nijak ho nelimituje, že nemá domov a hraje ve vyhnanství. V duelu 12. kola, v němž hned třikrát úřadoval VAR, totiž Hradec Králové porazil trápící se Teplice 3:0 díky dvěma trefám Dvořáka a gólu Rady, takže s devatenácti body na kontě se procpal do první šestky. Zaslouženě, neboť nad Severočechy měl v mladoboleslavském azylu fotbalově navrch a o výhře rozhodl už v první půli. Samozřejmě že fatálně chybující soupeř mu k tomu dopomohl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z prvního gólu proti Teplicím

Článek

Hned první zaváhání Teplic totiž Koubkovi svěřenci potrestali. A už ve druhé minutě, což je pochopitelně patřičně uklidnilo. Grigar sice dokázal hlavičku Vašulína vyrazit, jenže Dvořák měl dostatek prostoru i volnosti, aby poslal míč za jeho záda.

Po půlhodině přišla další minela. A ještě větší než úvodní... Čech sebral chybujícímu Fortlenému snadno balon a tím zadělal na malér i Grigarovi. Ten se skrýval před oslňujícím sluncem vedle své brány. Stačil se do ní sice vrátit a s pomocí Krunerta nebezpečí zažehnat, ale Rada balon do sítě přece jen procpal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Hradce proti Teplicím Jakub Rada (druhý zprava) oslavuje se spoluhráči.

Dvoubrankové zrozené vlastně z jediných dvou povedených útočných akcí Votrokům náramně pomohlo, neboť další průběh střetnutí mohli klidu kontrolovat. Problémy jim to nedělalo, protože Severočeši byli v ofenzivě hodně neškodní.

Pět minut po přestávce mohli být domácí úplně v klidu, kdyby nezasáhlo video. Vašulín totiž přidal třetí gól, jenže na pokyn VARu se šel sudí podívat na monitor a branku pro ofsajd neuznal.

VAR vůbec po změně stran úřadoval. A oboustranně...

V 64. minutě nařídil rozhodčí po střetu Fendricha s Moulisem proti Hradci penaltu, kterou ovšem vzápětí odvolal. U videa se přesvědčil, že domácí gólman nejprve odehrál balon.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar během utkání s Hradcem Králové.

Sedm minut před koncem běžel Berka k monitoru zase. To aby posoudil, zda střídající Mareš skutečně pomohl v šestnáctce Kodešovi k zemi. Dospěl k názoru, že ano, takže tentokrát pokutový nařídil. Grigar sice Dvořákovu střelu vyrazil, ale pouze před sebe, proto neúspěšný exekutor dorážkou všechno napravil a zápas definitivně rozhodl.

Teplicím nebyl přán ani čestný gól. Poté, co ještě za stavu 2:0 zlikvidoval Fendrich skvělým zákrokem střelu Kodada mířící pod břevno, neuspěl v nastaveném čase ani Succar, s jehož ránou si brankář Votroků rovněž poradil. Nový trenér Jiří Jarošík tak na zisk prvního ligového bodu stále čeká.

FC Hradec Králové - FK Teplice 3:0 (2:0)
Branky: 2. a 85. Dvořák, 35. Rada. Rozhodčí: Berka - Vlček, Mokrusch - Pechanec (video). ŽK: Mejdr, Kodeš - Mareš. Diváci: 849.
Hradec Králové:  Fendrich - Čech, Klíma, Král - Mejdr, Rada (76. Kateřiňák), Kodeš (86. Soukeník), Novotný - Dvořák (90. Harazim) , Vašulín (90. Kubala), Vlkanova. Trenér: Koubek.
Teplice: Grigar - Hyčka, Chlumecký, Knapík, Vondrášek - Jukl (46. Mareček), Krunert - Kodad, Fortelný (58. Succar), Moulis (75. Černý) - Rezek (75. Mareš). Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice