Hlavní obsah

V Brně jsme si zasloužili vyhrát, tvrdí kouč Ševců Vrba. Kozák se za neproměněnou tutovku kál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brzy vstřelili vedoucí gól, avšak z několika dalších vyložených šancí se jim nepovedlo náskok navýšit, a tři minuty před koncem o rýsující se triumf přišli. Fotbalisté Zlína remizovali v duelu nejvyšší soutěže v Brně 1:1 a prodloužili tak šňůru ligových zápasů bez vítězství na soupeřových stadionech na pětadvacet. V tabulce zůstávají poslední.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z branky v utkání s Brnem.

Článek

„Vzhledem k vývoji utkání je pro nás plichta málo. Zasloužili jsme si vyhrát," litoval zahozených tutovek kouč Ševců Pavel Vrba. Nejblíž ke vstřelení druhého gólu byl útočník Libor Kozák, který v 81. minutě postupoval sám na brankáře, ale Martina Berkovce nepřekonal

„Není to jen o Liborovi. Skórovat mohli i další tři či čtyři hráči. Zápas by nebyl ještě rozhodnutý, avšak za stavu 2:0 by to už pro nás bylo hodně dobré. Bohužel jsme pak v závěru neuhlídali útočníka Řezníčka, který je pro Zbrojovku hrozně důležitý. Bez něj by měla možná o deset bodů míň. Zákonitě přišel trest," štvalo Vrbu.

Kozák se po závěrečném hvizdu kál. „Zvažoval jsem různé varianty zakončení. Udělal jsem to hodně špatně. Měl to být jednoznačně gól," tvrdil bývalý reprezentační forvard, který zamířil do Berkovce.

Nebyl jediný, kdo mohl fotbalistům z Baťova města pojistit vítězství. „Díky vedoucí trefě jsme dostali Brňany tam, kde jsme je chtěli mít. Oni otevřeli hru, a my jsme je z brejků přečíslovali. Taková utkání bychom měli být schopni dovést do úspěšného konce," věděl Kozák.

Vrba vysvětlil změny v rozestavení svého mužstva, které podle dění na hřišti Ševcům evidentně prospěly. Obvyklého defenzivního záložníka Hlinku postavil do středu obrany a stopera Procházku na levý kraj. „Bartošák je zraněný a Hloušek víte kde. Proto jsme hledali řešení. Venca Procházka kdysi na pozici krajního obránce nastupoval. Pro Hlinku taky není stoperský post neznámou. Uplatnil na něm zkušenosti," líčil.

V základní sestavě Zlína se premiérově objevil teprve osmnáctiletý Tom Slončík. „Je mladý a talentovaný. Jsme rádi, že ho v mužstvu máme. Ale dejte mu čas. Tentokrát nebyl až tak viditelný jako před týdnem ve druhé půli proti Spartě," vypozoroval Vrba.

Cenil si, že jeho celek držel dlouho obvykle útočně naladěné fotbalisty Zbrojovky na uzdě. „Brnu jsme toho v ofenzívě moc nedovolili. I Řezníčka jsme si slušně pohlídali. Nakonec se ale stejně střelecky prosadil," mrzelo ho.

Vrba si uvědomuje, že situace jeho týmu v boji o záchranu není zrovna růžová. „V každém dalším utkání nám půjde o život. Se Spartou jsme sahali po bodu, v Brně jsme o výhru přišli v závěru. Mít o tři bodíky víc, byli bychom v tabulce jinde. Potřebujeme bodovat především se soupeři, kteří jsou zhruba na naší úrovni. Příště budeme hostit Hradec a musíme vyhrát, abychom se vyhnuli největším problémům," plánoval trenér FC Trinity.

Reklama

Související témata: