Hlavní obsah

Plzeň - Domažlice 10:1Viktoriáni si v přípravě zastříleli, přišli ale o Hájka

Plzeň

Fotbalisté Plzně si v dnešním přípravném utkání s Domažlicemi s chutí zastříleli a třetiligového soupeře ve svém tréninkovém areálu v Luční rozdrtili 10:1. Po dvou gólech dali za úřadujícího českého mistra Jan Kopic, Michael Krmenčík, Tomáš Chorý a Milan Petržela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň (zleva) Jakub Řezníček, Radim Řezník, Luděk Pernica, Milan Petržela a Michael Krmenčík oslavují gól.

Článek

Plzeň si přípravným utkáním zpestřila devítidenní pauzu mezi prvním a druhým kolem ligové sezony. Západočeši na startu soutěže v pátek zvítězili 3:1 na Dukle a v pondělí je čeká domácí premiéra proti Liberci. Jedinou kaňkou zápasu s Domažlicemi bylo zranění stopera Tomáše Hájka, kterého už ve 12. minutě vystřídal Roman Hubník.

"Vzhledem k tomu, že máme velmi široký kádr, jsme chtěli dát herní prostor i hráčům, kteří nezasáhli do ligového zápasu na Dukle. Domažlice jsou soupeřem, který se snaží hrát hodně ofenzivně - v minulé sezoně daly nejvíce branek v ČFL. Chtěly tu hrát fotbal a snažily se nám po herní stránce vyrovnat," řekl pro klubový web plzeňský trenér Pavel Vrba.

"Za to jsem samozřejmě rád, že se tu Domažlice nezabetonovaly. Rozdíl byl takový, jaký byl. Soupeř chtěl hrát fotbal, a proto dostal deset branek, ale za to jsme opravdu rádi, že tu jen nebránil," dodal.

Přípravné fotbalové utkání:
Viktoria Plzeň - Domažlice 10:1 (4:0)
Branky: 10. a 14. Kopic, 47. a 49. z pen. Krmenčík, 65. a 70. Chorý, 82. a 90. Petržela, 22. Čermák, 27. Řezník - 73. Došlý.
I. poločas: Hruška - Řezník, Pernica, Hájek (12. Hubník), Kovařík - Ekpai, Bucha, Čermák, Kopic - Řezníček, Bakoš.
II. poločas: Hruška - Havel, Procházka, Hubník, Kovařík (66. Bucha) - Petržela, Hrošovský, Hořava, Zeman - Krmenčík, Chorý. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: