Hlavní obsah

Sparta uplatnila opci, kliďas Vindahl zůstává na Letné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Den po prohře 1:5 s Liverpoolem si fotbalová Sparta přichystala pro své fanoušky celkem příjemnou novinku. Klub uplatnil opci na brankáře Petera Vindahla, který na Letné hostoval z Alkmaaru. Dánský kliďas, jenž je v týmu kouče Briana Priskeho jednoznačnou jedničkou, podepsal se Spartou víceletý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Peter Vindahl během derby se Slavií

Článek

„Není tajemstvím, že Sparta má na mě opci. Je na klubu, jestli ji chce využít nebo ne. Myslím, že jsou obě strany docela spokojené s tím, jak mé angažmá vypadá. Mně se v klubu líbí, na hřišti i mimo něj. To je dobrý způsob, jak v novém prostředí začít. Uvidíme,“ říkal Vindahl začátekm února v rozhovoru pro Sport.cz.

Uplynulo jen pár týdnů a je jasno. Úřadující mistr si 26letého Dána pojistil na další sezony. Opce měla vyjít podle informací Sport.cz činit v přepočtu přibližně 30 milionů korun.

Vindahl dorazil na Letnou v létě z nizozemského Alkmaaru, minulé jaro ale oblékal dres německého Norimberku. Za Spartu zatím naskočil do 34 soutěžních zápasů a připsal si 12 čistých kont. S devíti vychytanými nulami momentálně vládne ligovým gólmanům.

„Je příjemné vědět, že Praha na nějaký čas zůstane mým domovem. Musím ale říct, že se tu cítím jako doma už od prvního dne. Kluci mě hned vzali mezi sebe. Od začátku jsem součástí jedné velké rodiny a neočekávám, že by se v tomto ohledu mělo něco měnit. Jsem opravdu šťastný,“ řekl dánský brankář pro klubový web.

Vindahl je velký kliďas a introvert. Minimálně mimo hřiště, moc toho nenamluví. V Praze bydlí s přítelkyní, společně tráví hodně času procházkami se svým psem. Z rodné země už je nějaký ten pátek, vracet se zatím ale nehodlá.

„Na jednu stranu mi samozřejmě schází přátelé a rodina, ale na druhou zas tak moc asi ne. Jsem v zahraničí docela spokojený, pomáhá mi přítelkyně a náš pes. V Dánsku máme malou rodinu, miluju život v Kodani a všechny věci kolem. Zatím se však domů nehrnu,“ vyprávěl v lednovém rozhovoru ze soustředění ve španělské Marbelle.

Sparta tak učinila čtvrtý důležitý podpis v posledních týdnech. Na Letné budou kromě Vindahla pokračovat stoper Asger Sörensen a křídelníci Lukáš Haraslín s Veljkem Birmančevičem.

Peter Vindahl připomíná Manuela Neuera. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.