Hlavní obsah

Vindheim odešel ze Sparty na hostování do Lilleströmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norský obránce či záložník Andreas Vindheim odešel z fotbalové Sparty na hostování do konce sezony s opcí do Lilleströmu. Pražané o tom informovali na svém webu. Rodák z Bergenu se vrací do vlasti po osmi letech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andreas Vindheim ze Sparty Praha během utkání s Jabloncem.

Článek

Sedmadvacetiletý Vindheim přišel na Letnou v létě 2019 ze švédského Malmö. V první sezoně se Spartou vybojoval domácí pohár. Jarní část minulého ročníku strávil na hostování v tehdy druholigovém Schalke. V aktuální sezoně i vinou dlouhého zranění za pražský tým nenastoupil. Celkem za Spartu odehrál 60 soutěžních utkání, z toho 44 ligových, v nichž vstřelil tři branky.

Vindheim, který má na kontě i jeden start za norskou reprezentaci, působil v rodné zemi naposledy v roce 2015 v dresu Brannu Bergen.

Vindheimův nový tým je na soustředění ve španělské Marbelle. Sparťan tam během úterka prošel lékařskou prohlídkou a stihl první trénink s novými spoluhráči.

„Těším se, že si znovu zahraji v Eliteserien. Můj příchod vzbudil slušnou pozornost. Zdá se, že norský fotbal je momentálně na vzestupu, takže to bude velmi pěkné," říká Vindheim v prvním rozhovoru pro nový klub.

Lilleström v poslední době s pražskými S čile obchoduje. Sparta v zimě z norského klubu získala finského reprezentanta Kaana Kairinena. Slavia pak ve stejném přestupním termínu zase z Lilleströmu přivedla nigerijského stopera Igoha Ogbua.

Reklama

Související témata: