Hlavní obsah

Vrba sledoval Necidův návrat do Edenu, kanonýr ale zatím bojuje jen za sebe a za Slavii

Praha

Po pěti letech si zase zahrál doma v Edenu a jeho návrat na vršovickou umělku sledoval také trenér reprezentace Pavel Vrba. Kanonýr Tomáš Necid přišel po zranění vzkřísit svou kariéru na hostování do mateřské Slavie. A pokud se kmenový hráč CSKA Moskva během jara dostane do bývalé formy, bude logicky znovu zajímavý také pro národní tým pod vedením nového kouče.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Tomáš Necid (vlevo) ze Slavie a František Ševinský z Viktorie Žižkov.

Článek
Fotogalerie

Zahrál si jen první poločas turnajového duelu zimní Tipsport ligy s Viktorií Žižkov, pak zamířil ještě na trénink a do posilovny. Po půli Slavia vedla 2:1 (nakonec vyhála 3:2), i když se Tomáš Necid netrefil. Jeho výkon však z vyvýšeného ochozu za brankou bedlivě sledoval nový kormidelník české reprezentace.

„Hodně záleží, jak Tomáš zvládne celou přípravu, podstatné pak budou jarní soutěžní zápasy. Samozřejmě mu přeji, ať návrat zvládne. Následující půlrok bude pro jeho kariéru moc důležitý. Pokud se dokáže vrátit do formy, v jaké se prezentoval na začátku svého angažmá v CSKA Moskva, pak samozřejmě nevylučuji, že ho v reprezentaci znovu vyzkoušíme," řekl trenér Pavel Vrba pro Sport.cz.

Národní tým je však pro útočníka v tuto chvíli hudbou budoucnosti. „Promluvit si s panem Vrbou asi nestihnu, čeká mě po zápase ještě posilovna a trénink. Na reprezentaci ovšem v tuto chvíli vůbec nemyslím. Teď bojuji sám za sebe a za Slavii, abychom si na jaře pomohli navzájem. Mým cílem je hrát, vybojovat si místo v sestavě a dávat góly. A co pak bude v létě, to už vůbec neřeším," ujišťoval Tomáš Necid.

V Rusku zažil mnohem horší zimy

Má za sebou jen předpremiéru, hlavní návrat na trávník v Edenu samozřejmě přijde až v lize. „Na zimu jsem zvyklý, v Rusku byla mnohem horší... Terén byl docela nebezpečný, ale jsem rád, že jsem si mohl zahrát a že jsme první poločas vyhráli. Souhru jsme začali ladit už na soustředění na Kanárech. Věřím, že jaro bude dobré," doufá Necid.

Slavia měla na podzim nejhorší útok v lize. A její bývalý kanonýr ho přichází spasit. „Je mi jasné, že ode mě všichni čekají góly a doufám, že obnovené spojení se Slavií bude fungovat k oboustranné spokojenosti. Góly jsou má práce. Rád bych se prosadil a hrál v základní sestavě. Vím, že to bude záležet jen na mně," opakuje si.

„Necka je hroťák, jakého jsme si představovali. Jen se všichni modlíme, ať je zdravý. Musí dohnat určitý herní deficit, ale v tréninku pracuje na víc než sto procent. Jsem si jistý, že jeho výkon se bude úměrně se zdravotním stavem zlepšovat," hodnotí nového svěřence trenér Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: