Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 1:0Výhru nad Sigmou trefil ve druhé půli Beauguel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Beauguel 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalová Plzeň nabírá dech, sobotní výhra 1:0 nad Olomoucí je v lize třetí v řadě. Včetně úterního triumfu nad Hradcem Králové v osmifinále MOL Cupu čtvrtá. Duel se Sigmou rozhodl ve druhém poločase útočník Jean-David Beauguel. Viktoria tak nadále živí naději na pohárové příčky, Hanáci jsou devátí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Plzně slaví svoji trefu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

První polovina úvodního dějství patřila jasně Plzni, která si vytvořila tlak, střely i šance.

V 8. minutě rozehrál nepřesně gólman Mandous, míč se dostal k Beauguelovi, který z hranice šestnáctky trefil prostředek brány.

Vzápětí si domácí vypracovali obrovskou příležitost. Beauguel prodloužil balon na Buchu, který upaloval ze strany na Mandouse. Ten však byl připraven. Až potom zahrozili prvně Hanáci, jejich nebezpečný centr si málem srazil do vlastní brány Havel.

Viktoriáni se hnali dál na zteč, parádní ranou se prezentoval Bucha. Poté spálil šanci Beauguel, následně Ba Loua dokázal téměř nemožné: překopl prázdnou bránu. Ale i pokud by mířil přesně, radost by mu pokazil ofsajd.

Po přestávce se zprvu oba brankáři nudili. V 56. minutě pak udeřili zničehonic domácí. Beauguel si zpracoval aut Falty, obtočil se kolem protihráče a propálil Mandouse. Jeho střelu mírně tečoval jeden z olomouckých obránců. Plzni vedoucí branka vlila čerstvou krev do žil, mohla brzy zvýšit. Kalvach uvolnil na pravé straně Ba Louu, jeho ostrý centr odvrátil těsně před Beauguelem dlouholetý kapitán Viktorie Hubník.

Beauguel měl krátce poté na noze druhý gól. Na malém vápně si našel náhodně odražený míč, sám před Mandousem ale nezachoval klid, zbrkle vystřelil. Neujala se ani obrovská šance Šulce. Míč, mířící jeho střele do sítě, odkopl na brankové čáře Hubník. Západočeši však nemuseli smutnit, trefa Beauguela jim na vítězství stačila. Bylo zasloužené, Hanákům za celý zápas nepovolili jedinou střelu mezi tyče.

Fotbalová liga - 22. kolo:
Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 56. Beauguel. Rozhodčí: Berka - Vlček, Kubr - Julínek (video). ŽK: Kaša, Limberský, Falta - Poulolo, Chytil. Bez diváků.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák (58. Šulc) - Ba Loua (72. Mihálik), Beauguel (87. Ondrášek), Falta. Trenér: Guľa.
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Poulolo (68. Sladký), Hubník, Zmrzlý - Breite (85. Slaměna), Houska (68. Yunis) - González, Daněk, Hála (76. Zahradníček) - Chytil. Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: