Hlavní obsah

Výsledek nás štve, o to víc teď musíme makat, říkají Plzeňští po výprasku se Salcburkem

Po středečním skalpu osmifinalisty Ligy mistrů Basileje (2:1) zažili fotbalisté Plzně na soustředění ve Španělsku velké zklamání. V sobotní přípravě s rakouským Salzburgem dostali potupného „bůra" (prohra 0:5). „Zápas jsme nezvládli, herně ani výsledkově. Nemá cenu se na nic vymlouvat," citoval klubový web kapitána Romana Hubníka po debaklu.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalisté Viktorie Plzeň dostali v přípravě pět branek od Salcburku.

Článek

„Výsledek nás všechny samozřejmě štve. Tolik branek prostě dostávat nesmíme. O to víc teď musíme makat," doplnil záložník Tomáš Hořava. Po prvním poločase viktoriáni prohrávali 0:2, po přestávce inkasovali ještě třikrát.

„Nepřeceňovali jsme výhru nad Basilejí, teď nebudeme dělat závěry ani z tohoto zápasu. Samozřejmě si vše vyhodnotíme, rozebereme chyby, ale hlavně se budeme dát koncentrovat na přípravu, kvůli které jsme tady," podotkl Hubník.

„Jsme ve fázi přípravy, kdy pro nás výsledky nejsou zase tolik směrodatné. Sledujeme hráče, jak pracují v určité fázi únavy, zkoušíme a během tréninků tvrdě makáme na tom, abychom byli správně nachystáni za necelý měsíc, kdy nás čeká Partizan Bělehrad a start domácí soutěže. I tento zápas si však interně důkladně zhodnotíme a hráčům své řekneme," dodal ve stejném duchu asistent trenér Dušan Fitzel.

Západočeši v duelu s úřadujícím rakouským mistrem protočili dvě jedenáctky. Stejného módu se drží od začátku zimní přípravy. „Zátěž stále rozkládáme rovnoměrně mezi všechny hráče. Nyní nás čekají další tréninky," uvedl Fitzel. Závěrečné utkání ve Španělsku odehraje Viktoria ve středu se Šanghají.

Reklama

Související témata: