Hlavní obsah

Wilfried s Kweukem jsou borci, říká kapitán Sparty Řepka

PRAHA

Bony Wilfried s Leonardem Kweukem se stali velkými oblíbenci fanoušků fotbalové Sparty. Nejen jako výborné útočníky, excelentní střelce, ale i výborné kluky je berou i spoluhráči v kabině...

Foto: Valentin Flauraud, Reuters

Oslava vítězství v Lausanne. Bony Wilfried nese na ramenou kapitána Sparty Tomáše Řepku.

Článek

„Jsou to fakt borci a báječní kluci. Výborný fotbalisti a je s nimi i velká legrace. S Bonym se po vítězných zápasech spontánně radujeme a on se mnou provádí různé věci. Má vyrýsovanou postavu a obrovskou sílu. Není pro něj problém si mě hodit přes rameno,“ pochválil africké spoluhráče kapitán Sparty Tomáš Řepka.

„Nemůžeme si přát nic lepšího, než aby jim jejich střelecká forma vydržela co nejdéle. V závěru podzimu stříleli strašně důležité a hlavně vítězné góly. Dávat jim přihrávky je radost, protože vždycky něco vymyslí,“ přidal se Juraj Kucka.

Chovanec mírní nadšení

Václav Kadlec odmítl, že by byl kvůli africké legii odsunut do středové řady... „Naopak těžím z jejich hry. Výborně se s nimi spolupracuje. Leo je jako tank, dokáže udělat prostor a přihrát. Bony umí zamotat obraně hlavu a pak mám kam naběhnout. Jestli mě něco mrzí, tak to, že jsem z jejich přihrávek nedal víc gólů.“

Generální sportovní manažer a kouč Sparty Jozef Chovanec záměrně mírní nadšení: „Bony s Leem nás určitě táhnou gólově. O tom není pochyb. Mají ale ještě spoustu slabin a musejí na sobě hodně pracovat. Kolikrát chybují v obranné fázi. Jsou ale mladí a velmi perspektivní. A co je důležité, sami na sobě chtějí co nejvíc dělat a zlepšovat se.“

O Wilfrieda projevilo v posledních dnech údajně zájem francouzské Rennes. „Rád bych jednou přestoupil do velkého klubu, ale ze Sparty nespěchám,“ řekl Bony Wilfried. „S nikým o přestupech nejednáme. Nejsme ani nuceni prodávat. Muselo by jít o velmi zajímavou nabídku pro klub i hráče,“ odmítl spekulace o brzkém odchodu afrického kanonýra Jozef Chovanec.

Kweuke: Zimu znám, ale sněhu je hodně

Oba se před odletem do afrického tepla rozloučí ve středu 15. prosince na Letné, kde od 19 hodin hraje Sparta poslední zápas skupiny Evropské ligy, v němž hostí Necodivo CSKA Moskva. Oba celky už mají postup jistý. Vstupenky na utkání jsou ještě k dispozici.

„Kluci snášejí zimu perfektně, ale přeci jenom si víc musí chránit nohy a ruce. Na mráz nejsou tak zvyklí,“ řekl kouč. „Zimu znám, ale toho sněhu je opravdu hodně,“ přiznal Kweuke.    

Reklama

Související témata: