Hlavní obsah

Z Juventusu do Budějovic? S Dynamem se připravuje talent, který trénoval s Ronaldem

České Budějovice

Zajímavé jméno se zapojilo do přípravy ligového týmu z Českých Budějovic. S partou trenéra Davida Horejše v současnosti trénuje Nicolas Penner. O případném angažmá talentovaného fotbalisty, jemuž vypršela smlouva v Juventusu Turín, jihočeský klub v současnosti jedná.

Foto: Twitter SK Dynamo České Budějovice, Twitter

Nicolas Penner se připravuje s fotbalisty Českých Budějovic.

Článek

Ofenzivní záložník se učil fotbalovou abecedu v Dynamu a od začátku prokazoval veliký talent. Ve čtrnácti letech přestoupil do Sparty, aby o dva roky později zamířil do dorostu slavného Juventusu.

„Vždycky jsem toužil hrát v takovém klubu, je to sen každého fotbalisty. Příležitost trénovat v áčku jsem dostal hned v první sezoně," vzpomíná na webu Dynama syn legendy jihočeského klubu Miloslava Pennera na společnou přípravu s Cristianem Ronaldem i dalšími hvězdami Staré dámy.

Jeho velmi slibně se rozvíjející kariéru však v roce 2019 přibrzdily zdravotní problémy, kvůli nimž byl skoro rok a půl mimo hru. K Dynamu se připojil ještě před soustředěním v rakouském Kaprunu. „Musím říct, že se cítím výborně. Chybí mi kondice, dlouhý výpadek je znát. Ale s tím jsem musel počítat," říká.

„Vážné zranění kolene ho samozřejmě značně přibrzdilo, přesto má stále v sobě velký potenciál. O jeho budoucnosti se samozřejmě bavíme s ním i s majitelem klubu. Všichni si uvědomujeme, že kondiční, a především pak herní stránka je na zcela minimální úrovni," uvedl na oficiálních internetových stránkách Dynama sportovní manažer klubu Martin Vozábal. „Herní praxi nic nenahradí, a když hráč z fotbalu vypadne na tak dlouhou dobu, je to vždycky hodně znát. Teď bude záležet na tom, jak celou situaci uvidí Nicolas a také jeho manažer," dodal.

Reklama

Související témata: