Hlavní obsah

Z Teplic ho vyhodili, Krob se přesto kamarádovi Grigarovi za gól omlouval

Omlouval se. Dokonce zvedl ruce, jako by chtěl teplickému gólmanovi Grigarovi naznačit: Promiň nechtěl jsem. „A copak jsem se mohl z gólu radovat? Vždyť Tomáš je můj velký kamarád, a navíc chytal třístý ligový zápas v kariéře,“ vysvětloval jablonecký Jan Krob, proč se po trefě v pátečním ligovém prologu na Stínadlech zdržel oslavných gest a euforie nad brankou, kterou právě vstřelil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vpředu zleva Vukadin Vukadinovič z Teplic a Jan Krob z Jablonce.

Článek

Přitom z Teplic ho před půldruhým rokem vyhostili. Po šesti letech věrných služeb, po výkonech, které v dresu sklářů odváděl a mužstvu jimi pomáhal.

„Však jsem si myslel, že v Teplicích kariéru dohraju," přiznával po dramatickém rozchodu v létě roku 2019. Po debaklu 0:8 s Mladou Boleslaví v ligové nadstavbě ho obvinili, že na něm má velký podíl. Přidali, že není dobrý do kabiny a že ji rozvrací. I proto ho přeřadili do béčka, kam pro něm sáhl jablonecký boss Pelta.

Během dvou minut se s Krobem domluvil na angažmá, které představovalo pro tehdy dvaatřicetiletého obránce hotové vysvobození.

V pátečním duelu proti Teplicím Krob v jabloneckém dresu zase nastoupil. A opět měl nad svým někdejším týmem navrch. Dokonce gólem přispěl k pětigólovému debaklu, s nímž domácí odešli ze hřiště.

„Ještě že to byl gól na 4:0, takže vlastně o ničem nerozhodoval. Pořád to tady mám rád, pořád tady mám spoustu kontaktů. Vždyť v Teplicích jsem prožil nejhezčí období mé fotbalové kariéry," netajil Krob, že desátá ligová trefa v kariéře mu příliš nechutnala.

„Raději budu dávat góly v jiných zápasech," přiznával.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu.

Zato fotbal, který jeho Jablonec na Stínadlech předváděl, mu po chuti být musel.

„Čtrnáct dnů jsme trénovali jen na umělce, takže jsme byli rádi, že jsme se dostali po delší době na trávník. Příprav jsme si v době covidové užili dost a dost, trénovali doma, běhali v lese, takže jsme přivítali, že se zase hraje. Sedlo nám to se vším všudy, vyšlo nám všechno. Ale kdyby se Teplice v úvodu utkání trefily, mohlo možná všechno vypadat jinak," glosoval Krob suverénní jablonecké vykročení do ligového jara.

Radův tým si díky tříbodovému importu z Teplic pojistil druhou příčku v tabulce a jen potvrdil ambice naznačované už na podzim. Vždyť v jeho druhé polovině neprohrál sedm utkání v řadě a teď přidal k této sérii zápas osmý.

„Natáhnout sérii bychom samozřejmě chtěli co nejdál," netajil Krob, že jeho tým touží v úspěšném tažení pokračovat, i když i pro něho zavání utopií, že by snad Jablonec mohl připravit mistrovskou Slavii o další korunovaci.

„O titulu je rozhodnuto, Slavia je hodně odskočená, v lize se hraje o druhé místo," připomínal, že Pražané mají v neúplné tabulce dva zápasy k dobru.

„Všichni víme, že Slavia je někde úplně jinde. Ta neztratí body dvakrát třikrát za sebou. Nevím, jestli si toho jsou vědomi v Plzni či na Spartě, ale my ano. Něco takového by představovalo zázrak, takže se koukáme spíše pod sebe. Budeme se snažit v sérii pokračovat a udržet se nahoře na příčkách zaručujících start v evropských pohárech."

Reklama

Související témata: