Hlavní obsah

Z tribuny létaly kelímky s močí! Fanoušci Slavie měli demolovat stadion. Plzeň podává trestní oznámení

Ligový šlágr má dohru. Zástupci domácí Viktorie podávají trestní oznámení na neznámého pachatele v souvislosti s nedělním duelem 9. kola Fortuna ligy mezi Plzní a Slavií (3:0). Tábor sešívaných se měl ve Štruncových sadech dopustit demolování stadionu a ohrožování domácích fanoušků vhazováním předmětů do okolních tribun. Mezi diváky měly podle vyjádření Viktorie dokonce létat i kelímky s močí. Škoda na majetku se podle Plzně vyšplhala nad 200 000 korun.

Hasiči museli zasahovat v Plzni v sektoru fanoušků Slavie.

Článek
Fotogalerie

Plzeň se ke zveřejnění prohlášení rozhodla v souvislosti se stížnostmi slávistických fanoušků, kteří nesouhlasili se zpřísněnými bezpečnostními kontrolami před stadionem. Bezpečnostní služba tam totiž v dešti vyzouvala hostující fandy, k čemuž se na Twitteru vyjadřoval i šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík.

„Hned na úvod nedělního večera bylo nutné řešit incident, kdy se hostující fanoušci pokusili prorazit protipožární dveře, kterými by se dostali do sektorů určených pro domácí příznivce," uveřejnila s přiloženou fotografií Plzeň na svém webu.

Plzeň se v nedělním šlágru ujala brzkého vedení po červené kartě pro Brazilce Santose a nařízené penaltě. Ještě do poločasu vedla Viktoria 2:0. Část hostujících fandů měla svou frustraci obrátit v řádění na tribunách.

Součástí taktiky bylo dostat Santose pod tlak, a vyplatilo se, těší Michala Bílka.Video: Sport.cz

„O poločasové přestávce jsme byli informováni o chystaném cíleném podpálení celého sektoru, neboť fanoušci hostů v něm shromažďovali a rozmisťovali role toaletního papíru a následně je a další hořlavé materiály opravdu začali zapalovat," stojí dále v prohlášení.

Podle zástupců domácího celku se měl kotel Slavie dále dopustit házení matic, šroubů a dalšího spojovacího materiálu do ostatních sektorů a ohrožovat tím zdraví domácích diváků.

„Pořadatelská služba byla následně nucena přesazovat fanoušky Viktorie včetně rodin s dětmi do jiných sektorů a částí stadionu, aby je dokázala ochránit a nedošlo k vážnému zranění a nebyli například poléváni kelímky s pivem a močí," píší zástupci Viktorie.

„Fanoušci hostujících klubů jsou u nás vždy vítáni, samozřejmě za předpokladu, že se chovají slušně. V drtivé většině případů pak přispívají ke správné fotbalové atmosféře na našem stadionu. Nedělní chování fanoušků hostujícího klubu však mezi tyto případy rozhodně nepatřilo," uzavírá Plzeň.

Jsme hloupí, nedokážeme se poučit ze svých chyb, říká Stanislav Tecl. To není nomální!Video: Sport.cz

Reklama