Hlavní obsah

Za sestup můžu já, ale Dukla tenhle krok zpět potřebuje, řekl trenér Skuhravý

Karviná

Na konci minulé sezony zažíval trenér Roman Skuhravý v Opavě emotivní pocity při postupu do první ligy. Na konci té současné s ním emoce cloumají znovu. Ovšem ne úplně příjemné. Po porážce v Karviné 0:3 se pod jeho vedením stala Dukla Praha prvním sestupujícím týmem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný trenér Dukly Praha Roman Skuhravý

Článek
Fotogalerie

„To, že Dukla sestupuje je mi strašně líto a je to smutný moment, za který můžu jednoznačně já, protože za výsledek v jakémkoliv týmovém sportu je zodpovědný trenér," řekl Skuhravý. „Na druhou stranu jsem poté, co jsem tohle mužstvo poznal, bytostně přesvědčený, že pro Duklu je tohle nezbytný krok k tomu, aby mohla vychovávat kvalitní hráče a mít zase výsledky," pokračoval v hodnocení.

Duklu trenér převzal v době, kdy se po sedmi kolech krčila na posledním místě bez jediného bodu. Hned v následujícím utkání pod jeho vedením doma jeho svěřenci porazili Liberec (2:0). „Celou dobu jsme se společně s hráči snažili s naší situací něco udělat. Nicméně tohle je vyústění tří až čtyřleté situace. I tenhle krok zpět je ale důležitý pro to, aby Dukla mohla udělat tři dopředu. Není to konec světa," líčil trenér pražského týmu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaný trenér Dukly Praha Roman Skuhravý odchází z hřiště po skončení zápasu. Dukla opouští nejvyšší soutěž.

Slavný klub z Julisky se pod jeho vedením několikrát nadechl, poté ale pokaždé znovu spadl na dno tabulky, z něhož dvě kola před koncem nadstavby už nemůže uniknout a míří do FNL. „Nebylo pro mě jednoduché snažit se neustále mužstvo aktivovat. Viděl jsem, jak se snaží, ale sráží ho nevynucené chyby v defenzivě i v ofenzivě, a to se nám nepovedlo změnit," popisoval Skuhravý.

„Ale nastavili jsme způsob hry, kterým jsme chtěli hrát a neuhnuli jsme. Byli jsme přesvědčení, že se nám díky němu podaří ligu zachránit. Nicméně čas, který jsme k tomu měli, nestačil," vykládal Skuhravý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý (vpravo) se zlobí během utkání v Karviné.

O tom, zda v klubu zůstane, se rozhodne po sezoně. „Záležet bude samozřejmě i na tom, jakou cestou se bude chtít Dukla ubírat. Bez velké fanouškovské základny a bez podpory města si musí peníze a místo na fotbalovém nebi vydobýt sám a jediná cesta je výchova hráčů," naznačil kouč.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články