Hlavní obsah

Za výhrou jsme šli s obrovskou vůlí, liboval si Vlk. Karvinské zvedl i proslov asistenta

Karviná

Byla to pro něj premiéra jako z pohádky. Sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk, který během reprezentační pauzy zasedl do trenérského křesla po odvolání Jozefa Webera, dovedl tápající tým k velmi důležité ligové výhře (2:1) nad fotbalisty Jablonce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hlavní trenér Karviné Lubomír Vlk se raduje z vítězství.

Článek

„Nerodila se vůbec snadno, ale ve druhé půli jsme za ní šli s obrovskou vůlí a morálem," liboval si bývalý československý reprezentant, jehož mužstvo utnulo čtyřzápasovou sérii proher. „Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem před začátkem utkání nebyl nervózní. Když jsem ještě hrával, tak jsem nechtěl nic zkazit, teď jsem byl ale zodpovědný za celé mužstvo," přiznal Vlk, jenž duel prožíval hodně emotivně.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka proběhla z hlediska domácího celku podle nejhoršího možného scénáře. Své šance totiž neproměnil a ve 37. minutě z brejku inkasoval po střele Tecla. „O poločase bylo v kabině dusno. Hlas jsem ale zvyšoval jen málo, protože první slovo si vzal asistent Pepa Mucha a musím říct, že dlouho jsem ho neslyšel před mužstvem tak mluvit. Odvedl velkou práci," těšilo 53letého kouče, který v minulosti oblékal třeba dres portugalského Porta.

Průvan v šatně zabral. V 53. minutě nejprve parádně skóroval z voleje potřetí v sezóně Filip Panák a čtvrt hodiny před koncem přidal nádherně levačkou zpoza šestnáctky druhý zásah Jan Kalabiška. „Hrozně si výhry ceníme. Jsou to pro nás vydřené body. Po dlouhé době jsme si zase v kabině zařvali. Ukázali jsme, že jsme silné mužstvo," usmíval se autor vítězné trefy.

Le Giang zářil

Vlk provedl v sestavě oproti poslednímu souboji na Dukle několik změn. Tu nejzásadnější pak v bráně, kdy místo Martina Berkovce nasadil Patrika Le Gianga. „Přemýšleli jsme o tom dva týdny. I Berky pracoval výborně. Ale prostě jsme se takhle rozhodli," uvedl Vlk.

Tah mu vyšel báječně. Slovenský gólman vietnamského původu mužstvo několikrát podržel, po změně stran zlikvidoval za nerozhodného stavu 1:1 mimo jiné tutovky Jovoviče a Mihálika. „Jsem moc vděčný za důvěru. Podali jsme týmový výkon, i když v první půli jsme nenapadali soupeře tak, jak měli. Trenéři nám to vyčítali. Možná teď oslavíme výhru společnou večeří, ale od pondělí se už soustředíme na zápas v Ostravě," připomněl Le Giang.

Reklama

Související témata: