Hlavní obsah

Záložník Jirásek přestoupil z Ostravy do Mladé Boleslavi

Fotbalista Milan Jirásek přestoupil z Ostravy do Mladé Boleslavi, která bude jeho pátým prvoligovým angažmá. O transferu osmadvacetiletého záložníka informovaly oba kluby na svém webu, délku smlouvy ale Středočeši nezveřejnili. Z pražské Dukly navíc Mladá Boleslav získala na přestup Samuela Dancáka a na hostování s opcí Dominika Preislera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matěj Pulkrab z Bohemians a Milan Jirásek z Boleslavi.

Článek

Sparťanský odchovanec Jirásek přišel do Ostravy v lednu 2018. V podzimní části aktuální sezony nejvyšší soutěže odehrál za Slezany šest zápasů, poslední čtyři ale jako střídající hráč.

"Milan se během podzimu bohužel nějakou dobu potýkal se zdravotními problémy a vypadl ze sestavy. Když se objevil zájem a nabídka Mladé Boleslavi, společně jsme došli k závěru, že hráči nebudeme bránit v odchodu," řekl pro klubové stránky sportovní ředitel Ostravy Alois Grussmann.

Jirásek v minulosti působil i v Interu Milán, kam odešel už v 16 letech. Za "Nerazzurri" ale nastupoval pouze v soutěži Primavera určené pro týmy do 19 let. Mimo to působil i v Senici, Teplicích a pražských Bohemians 1905. Někdejší mládežnický reprezentant odehrál v české lize 141 utkání, v nichž vstřelil sedm branek.

Dvaadvacetiletý slovenský obránce či záložník Dancák si v dresu Dukly připsal tři prvoligové starty. O tři roky starší Preisler, který může hrát na stejných pozicích jako Dancák, nastoupil za Duklu v nejvyšší soutěži do 34 duelů a zaznamenal v nich čtyři góly.

Kromě Jiráska, Dancáka a Preislera posílil Mladou Boleslav během této zimní přestávky také bek Radim Řezník, který přišel na půlroční hostování z Plzně. Z hostování se vrátili brankář Jan Stejskal a útočník Tomáš Ladra. Středočeši jsou po podzimu překvapivě až na první nesestupové příčce.

Reklama

Související témata: