Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 1:0Zápas premiér nevyšel Páníkovi, slaví Jablonec s tajným trumfem Dočekalem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Holík 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalový Jablonec tasil proti Zlínu nečekaný trumf v podobě rezervního útočníka. V rámci 25. kola vyhrál těsně 1:0 a i když téměř celý druhý poločas hrál po vyloučení Plechatého v deseti lidech, upevnil si třetí místo v tabulce. Vítězný gól vstřelil po půlhodině Holík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V popředí Jakub Jugas z Jablonce, za ním Jakub Janetzký ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Kouč Petr Rada sice na startu obnovené soutěže postrádal zraněného nejlepšího střelce Martina Doležala a jen na lavičce nechal sedět Jana Chramostu. Do hry však od první minuty nečekaně poslal 31letého Tomáše Dočekala, který byl v této sezoně oporou třetiligového B-týmu zelenobílých. Ten dosud v české nejvyšší soutěži odehrál jen šest zápasů. A právě rodák z nedaleké Smržovky se při své premiéře za Jablonec podepsal pod rozhodující akci.

Po půlhodině hry rozjel na levé straně akci Sýkora, míč posunul na Kroba a levý obránce nacentroval před branku hostů, kde našel Dočekala. Ten vyhrál souboj se zadáky Zlína a odražený míč poslal Libor Holík z voleje do branky.

Přitom Zlín nezačal vůbec špatně a v prvním poločase byl aktivnější. Třeba po čtvrthodině hry pálil nebezpečně Janetzký. Tým Petra Rady postupně přidal. Pět minut před koncem prvního poločasu předvedl nádherné sólo Pleštil, jenž si poradil se třemi protihráči a z úhlu lobem trefil tyč. Zlínští v závěru hrozili z brejků.

Hned po přestávce Jablonec přišel o vyloučeného stopera Plechatého. Když Jugas minul míč, hostující Janetzký by směřoval sám na Hrubého branku. Plechatý stačil nebezpečí uhasit jen za cenu faulu a správně viděl červenou kartu. Rada reagoval vystřídáním Matouška za dalšího středního obránce Jeřábka, Páník zase svou partu oživil hned dvojím střídáním. Domácí se poté soustředili na obranu a hrozili z rychlých protiútoků, blízko gólu byl v 71. minutě opět rychlý Pleštil nebo poté Sýkora. Zlín dobýval branku domácích marně a přesilovku nevyužil.

Kouč Bohumil Páník vede Zlín potřetí, v předchozích dvou premiérách ve druhé lize vždy uspěl. Až v Jablonci mu první duel nevyšel.

25. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 31. Holík. Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Ratajová. ŽK: Conde, Jiráček (oba Zlín). ČK: 48. Plechatý (Jablonec). Bez diváků.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Hübschman - Pleštil (73. Kratochvíl), Matoušek (50. Jeřábek), Považanec (81. Chramosta), Sýkora - Dočekal (81. Pilík). Trenér: Rada.
Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Simerský, Jiráček - Hlinka, Conde (59. Martínez) - Fantiš (59. Džafič), Janetzký (69. Jawo), Čanturišvili (86. Bartošák) - Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: