Hlavní obsah

Zbrojovka sestupuje. Zlín jde s Pardubicemi do baráže. Na koho v ní narazí?

Aktualizováno

Fotbalisté Brna sestupují. Zbrojovka doma v přímém souboji o udržení v nejvyšší soutěži musela Zlín porazit, ale v duelu posledního pátého kola nadstavbové skupiny o záchranu s ním pouze uhrála bezbrankovou remízu. "Ševce" čeká příští týden baráž o udržení s Vyškovem. Pardubice si zahrají s třetím týmem druhé ligy Příbramí. Přímo do nejvyšší domácí soutěže postupuje Karviná.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Matěj Hrabina z Brna po utkání se Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Zbrojovka přitom po podzimních 16 kolech měla desetibodový náskok na tehdy poslední Pardubice. V dubnu místo odvolaného trenéra Richarda Dostálka přišel Martin Hašek, jenž zažil vítěznou premiéru. Ve zbylých osmi kolech ale jeho svěřenci už nevyhráli.

Brno neskórovalo v pátém z posledních šesti kol. Sestup neodvrátil ani útočník Jakub Řezníček, s 19 góly druhý nejlepší střelec ligové sezony.

Teplice v závěrečném kole nadstavby nečekaně zvítězily v Jablonci 2:0. Hosty poslal v přímém souboji o konečné 12. místo v tabulce po půlhodině do vedení jejich nejlepší střelec Abdallah Gning a hned po pauze přidal pojistku Matěj Radosta.

Pardubičtí vyhráli v Ostravě 4:2. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče triumfovali v nejvyšší soutěži ve třetím z posledních čtyř zápasů, skončili čtrnáctí a příští týden je čeká Příbram. Baník se s ligovou sezonou rozloučil druhou porážkou po sobě a jedenáctým místem, které už měl jisté před dnešním utkáním.

Program 5. kola ligové nadstavby
Pátek
Odveta finále skupiny o umístění:
Liberec - Hradec Králové 2:3
Sobota
Skupina o titul:
Sparta - Plzeň 0:1
Bohemians - Olomouc 0:1
Slavia - Slovácko 4:0
Neděle
Skupina o záchranu:
Jablonec - Teplice 0:2
Branky: 30. Gning, 49. Radosta
Brno - Zlín 0:0
Ostrava - Pardubice 2:4
Branky: 1. a 74. Tijani - 45. a 51. Darmovzal, 48. Krobot, 83.  Lima

Reklama