Hlavní obsah

Ze stadionu Slovácka je logistické centrum pro výrobu roušek

Praha

Na Stadionu Miroslava Valenty, který je domovem prvoligových fotbalistů Slovácka, se sice sportovní život zastavil, ale naplno jede tamní prádelna a plné jsou i sklady. Místo se proměnilo v jedno z logistických center skupiny Dobrovolně proti koronaviru (DPK) v Uherském Hradišti. Prostory klubu se staly důležitou součástí organizace, právě sem dobrovolníci vozí látky na výrobu roušek, pandemií vynuceného hitu těchto dní.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ze stadionu Slovácka je logistické centrum pro výrobu roušek (ilustrační foto)

Článek

"U nás se látky vyperou, skladují a pak se vozí do okolí dobrovolníkům, kteří roušky šijí. Jsme takové logistické centrum celé operace a jsme moc rádi, že jsme tímto mohli přispět k boji proti koronaviru," řekl ČTK tiskový mluvčí 1.FC Slovácko Marek Jurák. "Poskytnutí zázemí je jen kapka v moři. Bez všech dobrovolníků bychom se neměli k čemu připojit," podotkl Jurák.

Prádelna a klubové sklady jsou jedním z mnoha kamínků, které skládají mozaiku skupiny DPK v Uherském Hradišti a okolí. Zapojily se také například autodílna, servis, taxislužba či lékárna, na rozvoz roušek se hlásí i jednotlivci.

"Je neskutečné, jak se to celé rozrostlo a jak se připojily desítky dobrovolníků. Vyrábíme stovky roušek a jsme rádi, že můžeme pomáhat," uvedla na webu helpuh.cz Hana Frantová Jurásková, jedna z koordinátorek dobrovolníků z Ostrožské Nové Vsi.

Samotní fotbalisté Slovácka nyní trénují individuálně, ale dění v klubových prostorách jim neuniklo. "Klobouk dolů před všemi, kteří se do toho zapojují. Je super, že lidé v této situaci nemyslí jenom sami na sebe. Snad to všichni ve zdraví zvládneme," komentoval aktivitu dobrovolníků na klubovém facebooku zkušený obránce Michal Kadlec.

Reklama

Související témata: