Hlavní obsah

Zklamaný Bílek po debaklu s Pardubicemi: Výkon nebyl hodný Plzně

Praha

Po plzeňském představení u Botiče netajil hluboké rozčarování. Michal Bílek prohrál na lavičce Viktorie i druhý souboj po svém nástupu do trenérské funkce, po nezdaru na Spartě kousal tentokrát nášup od prvoligového nováčka z Pardubic 0:3.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek kousal v Ďolíčku porážku 0:3 s Pardubicemi.

Článek

„Tenhle výkon nebyl hodný Plzně, což jsem řekl i hráčům po zápase. Takhle nejde pokračovat dál. Je potřeba hrát srdcem, což je základ. Jsou tady dobří fotbalisti, ale musíme výrazně přidat, jestli se chceme někam posunout," láteřil po prohře 0:3 kouč Viktorie, jemuž scházel zraněný stoper Brabec. I proto vsadil na čtyřčlennou obranu a se startem mohl být spokojený. Tým s navrátilcem Buchou sršel aktivitou, vytvořil si šance... Pardubičtí ale byli postupem času nebezpečnější a těsně před poločasem připravili favoritovi studenou sprchu.

Ewertonovu ránu sice vyrazil Staněk, ale dobíhající Cadu poslal balon do sítě. Gól do šatny přitom nebyl pro Bílkovu partu jedinou pohromou. Kaša vysokou nohou zasáhl před vápnem Tischlera, a protože byl posledním bránícím hráčem, sudí Julínek ho poslal předčasně do kabiny! „Oprávněná červená. Ale jestli vyloučení ovlivnilo výsledek, nedokážu říct. I když jsme hráli ještě v jedenácti, byl soupeř lepší, rychlejší a nebezpečnější," připomněl Bílek.

Každopádně v oslabení dostali viktoriáni další dva góly a v závěru působili odevzdaným dojmem. „Kromě prvních 25 minut nás Pardubice přehrávaly. Byly silnější v držení míče, líp kombinovali, my jsme nevyhrávali souboje a ani jsme je nepodstupovali," vzdychal Bílek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Pavel Šulc z Plzně a Cadú z Pardubic.

Opodál naopak vládlo veselí. Pardubičtí ve svém azylu v Ďolíčku obrali v první sezoně mezi elitou o body všechny české obry. Remízu uhráli se Spartou i mistrovskou Slavií a dál živí dokonce naději na evropské poháry. K nim mají dál blízko i viktoriáni, v závěru je ale čeká šichta, vždyť před šestým Libercem mají v lize náskok jen bod. Velkou šanci mají i v MOL Cupu, ve čtvrtečním finále ale vyzvou suverénní Slavii.

„Dlouhodobě hraje opravdu výborně. Musíme mít větší touhu a snahu s výsledkem něco udělat. Víc se bít," burcuje Bílek.

Reklama

Související témata: