Hlavní obsah

Zlámal se postavil klubu, který ho nechtěl. Byl to pro mě speciální zápas, přiznal brankář Klokanů

Praha

Nebyl to pro něj rozhodně tuctový ligový zápas s nováčkem. Brankář Bohemians 1905 Zdeněk Zlámal se v sobotu postavil Olomouci, s níž zažil v předloňské sezóně sestup a která mu půl roku na to nenabídla novou smlouvu. Proti bývalým parťákům se v Ďolíčku blýskl zákrokem proti gólové ráně Jakuba Petra, přispěl výrazně k remíze 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Bohemians Zdeněk Zlámal.

Článek

„Byl to pro mě určitě speciální zápas, v Sigmě znám úplně všechny. Emoce jsem ale nechal v kabině, jinak by se mi utkání nepovedlo. Chtěl jsem Olomouc porazit, to se bohužel nepovedlo," řekl Zlámal.

Jeho velká chvíle přišla minutu poté, co se Klokanům podařilo obráncem Michalem Šmídem srovnat jednobrankový náskok hostů, který jim zajistil útočník Václav Vašíček. Volej Petra Zlámal vytěsnil nad břevno.

„Jak jsme šli po vstřelené brance do euforie, druhý gól Sigmy by nás možná dostal do kolen. Naštěstí jsem střelu chytnul, ostatně, proto jsem taky v bráně, abych něco lapil," culil se Zlámal, který se k Botiči přesunul z Hané letos v zimě.

Přestože Bohemians 1905 v úvodních třech kolech narazili na dva nováčky, na kontě mají dva body včetně nečekaného zisku za remízu v Jablonci. „Měli jsme dva nováčky doma, ti jsou na začátku v euforii a užívají si tu ligu. Je lepší na ně narazit později," podotkl Zlámal.

„Start samozřejmě nic moc, dva body jsou málo. Náš kádr se však obměnil, bude chvíli trvat, než si to sedne. Myslím, že forma půjde pomalu nahoru," dodal 29letý gólman po utkání, které se hrálo ve čtyřicetistupňové výhni.

V každém poločase bylo dvakrát přerušeno, aby hráči doplnili tekutiny a pořadatelé zkropili vodou domácí „kotel". „Pro oba týmy byly podmínky stejné, na naši ztrátu bych horko nesvaloval," podotkl Zlámal.

Reklama

Související témata: