Hlavní obsah

Zlín - Budějovice 3:0Zlín měl doma nabito, vyhrál třetí z posledních čtyř kol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Potočný 1 : 0
63. Drame 2 : 0
73. Simerský 3 : 0
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína porazili ve 23. kole první ligy České Budějovice jasně 3:0 a zvítězili ve třetím z posledních čtyř duelů v nejvyšší soutěži. Za domácí se v úvodním dějství trefil Roman Potočný a po změně stran skórovali Youba Dramé s Dominikem Simerským. "Ševci se desátému Dynamu, které nevyhrálo pět kol za sebou, přiblížili na rozdíl bodu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase se dlouho čekalo na výraznější příležitost. Až v 28. minutě se Zlínu naskytl přímý kop ze strany zpoza vápna, který Potočný přesně zakroutil k tyči.

Aktivní domácí záložník poté vystřelil z dálky stejně jako o chvíli později jeho spoluhráč Hlinka, brankář Drobný si však s oběma pokusy poradil.

Po přestávce gólman Dynama vytáhl na roh Poznarovo zakončení zblízka. Na opačné straně Mršič nepřekonal Dostála. Ve 63. minutě přidali "Ševci" druhý gól. Jawo křížnou přízemní přihrávkou našel Dramého, který ranou na bližší tyč prostřelil Drobného.

O 10 minut později se Zlínští prosadili potřetí. Janoškův rohový kop prodloužil Fantiš hlavou před branku na zakončujícího Simerského. Domácí stoper se trefil poprvé v ligové sezoně. Vzápětí mohl zkorigovat střídající Diop, ale bývalý hráč Zlína zamířil hlavičkou do tyče.

"Ševci" si připsali nejvyšší ligovou výhru od předloňského srpna. V nejvyšší soutěži porazili Jihočechy podruhé za sebou a doma po dvou zápasech poprvé od srpna 2007. České Budějovice ve 12. venkovním duelu této ligové sezony teprve podruhé nebodovaly.

23. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Dynamo České Budějovice 3:0 (1:0)
Branky: 28. Potočný, 63. Dramé, 73. Simerský. Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Podaný - Petřík (video). ŽK: Potočný - Čolič. Bez diváků.
Zlín: Dostál - Fantiš (77. Cedidla), Simerský, Buchta, Procházka - Dramé (88. Matejov), Hlinka, Janošek (88. Vraštil), Potočný (71. Čanturišvili) - Poznar, Jawo (88. Janetzký). Trenér: Páník.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Talověrov, Havel, Králik (32. Mészáros), Skovajsa (60. Kladrubský) - Mršič, Čavoš, Havelka (61. Diop), Javorek - Brandner. Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: