Hlavní obsah

Zlínský Tkáč vyhlíží návrat. Nechci nic uspěchat, ale rád bych na jaře mužstvu pomohl, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naposledy nastoupil k ligovému zápasu loni na konci února v Praze na Spartě. Slibně nastartovanou kariéru dvacetiletého záložníka fotbalistů Zlína Davida Tkáče poté přibrzdilo zranění třísel. Nyní věří, že mu vleklé zdravotní trable definitivně ukončila říjnová operace u uznávaného ortopeda Josefa Maurera, který odhalil příčiny jeho potíží. „Důvodem bylo zřejmě přetížení," prozradil mladý středopolař.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Tkáč ze Zlína na archivním snímku.

Článek

Teď mu svítá šance na návrat. „Mám hodně odběháno, ale úplně stoprocentně na tom ještě zdravotně nejsem. Zapojuju se do přípravy postupně. Nejprve přihrávkami. Dlouhé nákopy či prudší změna pohybu jsou ještě trochu problém. Posunuju se ale, doufám, že všechno je na dobré cestě," tvrdí Tkáč, který se před zraněním stal pro Ševce nepostradatelným hráčem. Vstřelil v lize šest gólů, a tak nebylo divu, že se o mládežnického reprezentanta začaly zajímat ekonomicky silnější české kluby.

Veškeré plány však uťala už téměř roční pauza. „Párkrát jsem už byl krok od návratu, ale nakonec se to pokaždé nějak zvrtlo. Nebylo to vůbec jednoduché období. Občas jsem už ztrácel víru. Takže nechci teď nic uspěchat. Liga letos začíná už na konci ledna, první zápasy tudíž asi ještě nestihnu. Ale věřím, že na jaře Zlínu k záchraně mezi elitou pomůžu," je přesvědčený Tkáč.

Tvrdí, že je typem fotbalisty, který dokáže rychle dohnat ztracenou kondici. „S balonem si docela rozumím, takže v tom by taky neměl být problém. Klíčové je tudíž pro mě zdraví," má jasno.

Co nejdřív by byl rád k dispozici zlínskému kouči Pavlu Vrbovi. „Nečekal jsem, že přijde taková persona. Všichni jsme rádi, že ve Zlíně takový trenér je," netají Tkáč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články