Hlavní obsah

Zlomily je dvě penalty! Sami si za ně můžeme, nehledali Hanáci výmluvy

Praha

Nehledali výmluvy, nesvalovali vinu na rozhodčí. Byť je srazily dva pokutové kopy a o bodovém zisku na hřišti ligového lídra si tak mohli nechat jen zdát, fotbalisté Sigmy Olomouc po sobotní prohře 1:3 na hřišti pražské Slavie v duelu 15. kola hledali vinu hlavně u sebe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Slavie Praha kope penaltu během utkání 15. kola Fortuna ligy, Slavia Praha - Sigma Olomouc

Článek
Fotogalerie

„Po vedoucím gólu se seběhne celý tým k lavičce a já hráčům zdůrazňuji, že dalších deset minut nesmíme za žádnou cenu inkasovat. Je přeci jasné, že soupeř udělá maximum, aby co nejrychleji vyrovnat. A výsledek? Za minutu inkasujeme, byť z penalty, ale po naší hrubé chybě na pravé straně hřiště," čertil se Radoslav Látal, trenér Sigmy.

Jeho svěřenci totiž zápas v Edenu skvěle rozehráli a po Breiteho trefě dokonce vedli. Jenže za pár desítek vteřin bylo srovnáno, když Greššák v pokutovém území skosil domácího útočníka Kuchtu. „Zpracovával jsem si balon, který šel podle mého názoru do boku. A Greššák mě fauloval," komentoval slávistický útočník Jan Kuchta situaci, kterou sudí Berka ještě konzultoval s asistentem u videa, protože hosté reklamovali ruku domácího střelce. Marně. Videorozhodčí původní verdikt Berky posvětil a Kúdela z nařízené penalty srovnal.

„Po mém vedoucím gólu jsme na sebe křičeli, že hlavně nesmíme Slavii nechat vyrovnat. Měli jsme hru rozkouskovat. Nechci vůbec řešit, jestli byla ruka nebo nebyla. Měli jsme akci přerušit. Byla to série našich chyb, které se nabalovaly a vyústily v penaltu," hořekoval Radim Breite, záložník Sigmy, který vstřelil úvodní branku zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký fotbalista vRadim Breite střílí gól na hřišti Slavie v nejvyšší soutěži.

Se spoluhráči kladl více než statečný odpor. Agresivitou a napadáním rozehrávky Slavie působil olomoucký tým domácím borcům obrovské problémy. „Jednalo se o záměr, který dokonale vycházel," pochvaloval si taktiku Breite. „Chtěli jsme hrát dopředu, nenechat domácí rozehrát. V určitých pasážích jsme vsadili i na velkou míru rizika a napadali opravdu hodně na polovině soupeře. Jenže jsme pykali za chyby, které si prostě nemůžeme při souboji s lídrem ligy dovolit," lamentoval Látal.

Šest minut před poločasem totiž Houska v pokutovém území fauloval Hromadu přímo před zraky sudího Berky a hosté tentokrát proti pokutovému kopu ani neprotestovali. „Pochopitelně to hráčům vytknu. V obou případech šlo o individuální chyby v našem pokutovém území, které se nesmí opakovat, protože nás sráží," hudroval Látal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sigma Olomouc v utkání na hřišti Slavie v úvodu zlobila a šla i do vedení.

Kuchta sice pokutový kop neproměnil, protože Mandous směr jeho střely vystihl. Naneštěstí pro Sigmu se však balon odrazil přímo k exekutorovi, který s dorážkou neměl problém.

Látalům tým už se nevzpamatoval. I proto, že Slavia po pauze výkon výrazně zlepšila a přidala třetí branku. „Ale zase po naší hrubé chybě. Máme balon a přijdeme o něj před vlastním pokutovým územím. Slavia si následně zápas pohlídala a z naší strany to nebyl výkon, jako v předešlé hodině zápasu," věděl Látal. „Měli jsme na hřišti dost zkušených hráčů, že podobný obrat jsme prostě neměli dopustit," přemítal Breite, jehož tým čeká už sedm zápasů na ligové vítězství.

Reklama