Hlavní obsah

Zmar Plzně, Viktoria opět bez výhry! Triumf slaví Slovácko, Zlín i Příbram

dos, rjm, panSport.cz
Aktualizováno

Podruhé v řadě bez vítězství. Fotbalisté Plzně remizovali v 9. kole Fortuna ligy na hřišti Českých Budějovic 0:0 a v tabulce se propadli až na čtvrté místo za Slavii, Spartu a Olomouc. V dalších sobotních zápasech porazila Příbram Mladou Boleslav 2:1, slaví i Slovácko, když zdolalo Opavu 3:1 a Zlín, který zvítězil v Karviné 2:0.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Jan Kopic z Plzně a Martin Králik z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase mezi Českými Budějovicemi a Plzní měli více ze hry domácí, když se do šancí dostali Mick van Buren či krátce po něm Petr Javorek, míč však za zády Aleše Hrušky neskončil.

Druhá půle se nesla v režii favorizované Viktorie, ale Plzeň se jen těžko dostávala do vyložených šancí, blízko brance tak byla v 52. minutě jen rána Davida Limberského, která však mířila nad břevno domácí svatyně. Více však svěřenci trenéra Horejše svému soupeři nedovolili a zápas tak skončil bez branek.

Dynamo po výhře nad Spartou a Bohemians bodovalo i potřetí v řadě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Veliký závar před brankou Českých Budějovic

Příbram rozhodla ve druhém poločase

Že se Příbramští dočkají první letošní výhry, tomu první poločas s Mladou Boleslaví vůbec nenasvědčoval. Hosté se dostali do vedení v 28. minutě díky brance Michala Škody, to však bylo z jejich strany vše. Tým Pavla Horvátha se ve druhém poločase nadechl k náporu. V 64. minutě nejdříve Radek Voltr vyrovnal, vítěznou branku si i dvanáct minut později připsal Stanislav Vávra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbram slaví první vítězství v letošním ročníku

Poznar zničil naděje Karviné

Pekelný úvod zažili fotbalisté Karviné proti Zlínu. Už v první minutě se prosadil Tomáš Poznar a zajistil pro hosty rychlé vedení. A to nebylo od dvaatřicetiletého útočníka vše. O osm minut se prosadil z bezprostřední blízkosti podruhé a Ševci tak vedli po deseti minutách 2:0.

Domácí se již z úvodního šoku neprobrali, obranu hostů překonat nedokázali a připsali si třetí porážku v sezoně. Zlín se naopak po třetí výhře v řadě vyšvihl v neúplné tabulce na páté místo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Dominik Simerský ze Zlína a Lukáš Bartošák z Karviné.

Slovácko nedalo Opavě šanci

Domácí fotbalisté měli výborný vstup do utkání, když je ve 14. minutě poslal do vedení Stanislav Hofmann. Další ránu do vazu Slezanů zasadil o deset minut později Lukáš Sadílek, a když o chvíli nato překonal hostujícího Fendricha Milan Petržela, byli hosté zralí na ručník. Aspoň částečně do hry se Opavští vrátili v 29. minutě, když na 1:3 snížil Lukáš Holík.

V druhém poločase již branka nepadla, Slovácko tak po vysoké výhře proti Příbrami (5:1) z minulého kola slaví druhý triumf v řadě. Opava naopak zůstává s pěti body předposlední jen o skóre před Příbramí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Patrik Hellebrand ze Slovácka, Vlastimil Daníček ze Slovácka a Pavel Zavadil z Opavy.

Program 9. ligového kola
Pátek:
Pardubice - Olomouc 1:1
Sobota:
Příbram - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 64. Voltr, 76. Vávra - 28. Škoda.
Slovácko - Opava 3:1
Branky: 14. Hofmann, 24. Sadílek, 27. Petržela - 29. Holík
Karviná - Zlín 0:2
Branky: 1. a 9. Poznar
České Budějovice - Plzeň 0:0
Neděle:
Ostrava - Liberec odloženo
Jablonec - Bohemians odloženo
16:00 Teplice - Sparta
18:30 Slavia - Brno

Reklama

Související témata: