Hlavní obsah

Změna. Olayinka onemocněl, Slavia stahuje žádost o prominutí zbytku trestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záložník fotbalové Slavie Peter Olayinka do sobotního derby se Spartou určitě nenastoupí. V klubu z Edenu řádí virové onemocnění, proto sešívaní žádali Disciplinární komisi LFA o prominutí zbytku Nigerijcova trestu. Tribunál vedený předsedou Richardem Bačkem ale tuhle žádost nakonec ani projednávat nebude, Slavia ji stáhla. Důvod? Olayinka je také nemocný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník fotbalové Slavie Peter Olayinka

Článek

Olayinka pyká za vyloučení ze zápasu v Liberci, kdy hlavičkou trefil Gigliho Ndefeho. Disciplinární komise mu udělila trest na čtyři soutěžní zápasy, tři z nich už si odseděl. Posledním je derby. Sešívaní se už předtím marně snažili zmírnit distanc u odvolací komise.

Slavia plánovala kvůli rozsáhlé marodce v týmu orodovat za prominutí posledního dílku Olayinkova trestu na čtvrtečním zasedání disciplinární komise. Právě mimořádná okolnost v podobě velkých zdravotních problémů měla být pro Bačka a spol. argumentem.

Nakonec k tomu nedojde, vršovický klub svou žádost stáhl. „Slavia stahuje svoji žádost o podmínečné prominutí trestu Petera Olayinky k disciplinární komisi LFA pro nástup virového onemocnění. Peter také onemocněl," vysvětlil na Twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Na derby Sparta - Slavia vyrazí i hokejista Jakub Voráček. Kdo podle něj vyhraje?Video: Sport.cz

Olayinka bude tedy v sobotu na Letné chybět. V dalším utkání proti Bohemians už bude  dispozici, pokud mu to zdravotní stav dovolí.

Slavia se potýká před derby s rozsáhlou marodkou, kabinou se prohání virové onemocnění, o covid nejde, na ten měli všichni test negativní. V posledních dnech trénují sešívaní v omezeném počtu hráčů.

Reklama