Hlavní obsah

Zraněný Hanousek se vrací z Plzně na hostování do Dukly

Praha

Půlroční hostování v pražské Dukle má před sebou záložník Marek Hanousek. Dvaadvacetiletý fotbalista Viktorie Plzeň se zranil během herního soustředění na Kypru, od té doby absolvuje sérii podrobnějších vyšetření i počínající rehabilitaci.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Marek Matějovský mezi Markem Hanouskem (vlevo) a Patrikem Gedeonem z Dukly.

Článek

„Marek nadále absolvuje odborná vyšetření, abychom do nejmenších detailů zanalyzovali jeho problém a související ideální postup při rehabilitaci. Nicméně vzhledem k tomu, že k týmu Viktorie se již připojil Patrik Hrošovský, chceme dát Markovi možnost rehabilitovat v domácích podmínkách a především pak šanci naskočit v případě brzkého uzdravení co nejdříve do zápasového režimu. Marek i vedení Dukly byli této variantě nakloněni, veškerá jednání proběhla bez zádrhelů," vysvětlil generální manažer Viktorie Adolf Šádek pro klubový web.

„Marek si díky pracovitosti a bezproblémové povaze vydobyl v obou klubech velmi dobrou pozici, společným zájmem Viktorie i Dukly je především jeho brzké uzdravení a návrat do zápasového rytmu. Jsem přesvědčen, že přes sérii zdravotních problémů má před sebou vynikající fotbalovou budoucnost," dodal Šádek.

"Od Plzně jsme obdrželi kompletní zprávu o zdravotním stavu Marka a v následujících dnech by měl prodělat ještě magnetickou rezonanci, abychom zvolili nejideálnější způsob rekonvalescence a jeho následného návratu do plného tréninkového a zápasového zatížení," uvedl sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel.

Reklama

Související témata: