Hlavní obsah

Ztracený útočník? V Česku ho neuvidíme, ale už se našel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmizel, ztratil se beze slova dva týdny před vypršením smlouvy, budil rozruch nejen fotbalovými dovednostmi, ale v Česku už tak pro příště činit nebude. Rigino Cicilia, který ještě v části jara působil ve Slovácku, posílil nizozemský tým Heracles Almelo, se kterým může v téhle sezoně usilovat o postup do nejvyšší nizozemské soutěže.

Foto: www.fcslovacko.cz

Rigino Cicilia ještě v dresu Slovácka.

Článek

Sedmadvacetiletý útočník přichází jako volný hráč. Jeho nový klub oznámil, že podepsal smlouvu do poloviny roku 2024.

Ale pozoruhodnější je příběh, kterým útočník s občanstvím Curacaa a Nizozemska uzavřel účinkování v ČR.

Ze Slovácka odešel bez rozloučení dříve, než měl. Mělo se za hotovou věc, že ho zlákala Plzeň. Střelec typologicky podobný Jeanu-Davidu Beauguelovi, nejlepšímu ligovému střelci minulého ročníku ligy, mohl být vskutku lákavým zbožím. A obávaného kanonýra mohl nahradit.

Slovácko zaskočil, s jeho odchodem se ovšem moravský klub vcelku rychle smířil, mnozí jej ale prokleli. S Plzní se nedomluvil. Spekulovalo se o jeho nespolehlivosti, což převážilo nad jeho fotbalovými schopnosti. Zmiňovány byly i jeho údajně vyšší finanční požadavky.

Po odchodu z Česka trénoval v německých Cáchách a také v Kerkrade, se kterým kdysi debutoval v nizozemském profesionálním fotbale. A teď se do něj po velké cestovatelské anabázi vrací.

„Je hezké být zpátky," citují Ciciliu klubové stránky. „Slyšel jsem, že Heracles Almelo je takový příjemný rodinný klub, a to mi vyhovuje. Jsem přesvědčen, že dosáhneme našeho cíle, postupu do Eredivisie."

Reklama