Hlavní obsah

Zvolnili jsme a trápili se, vadí Priskemu. Olatunji a Vindahl potřebují čas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohled na tabulku je pro něj příjemnější než loni. Zatímco před rokem fotbalisté Sparty vstoupili do ligy domácí porážkou s Libercem, letos mají po úvodních dvou kolech plný počet bodů. Ve Zlíně ovšem svým výkonem rozhodně nenadchli. „Řekl bych, že nejdůležitější je výhra, o tom nejsou pochyby,“ přikyvuje trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske během utkání.

Článek
Fotogalerie

Krejčího penalta deset minut před koncem stanovila výhru 1:0, nečekaně utrápenou. „Je třeba také pochválit Zlín, jehož hráči bojovali jako lvi a dělali vše pro to, aby nedostali branku," poukazuje dánský kouč.

Domácí bojovali, od svého týmu jste však musel čekat lepší výkon.

Můžeme být vcelku spokojeni s naší defenzivou. V prvních dvaceti minutách jsem byl spokojený i s ofenzivou, jelikož jsme měli hned několik šancí, kterými jsme mohli zápas rozhodnout. Pak jsme ale zvolnili tempo a trochu se trápili.

Čím si zvolnění tempa vysvětlujete?

Důvodů je víc. Třeba počasí nebo hřiště. Nechci se samozřejmě vymlouvat, hráči musejí dané podmínky zvládat lépe. Vše je ale propojené. Když vám míč poskakuje, tak potřebujete dotek navíc a už je celá akce pomalejší. Rozhodně jsem ale nespokojený s faktem, že přestože jsme měli celou řadu přihrávek do vápna, tak jsme vzniklé šance nebyli schopni zakončit. V horším případě končily tyto situace protiútokem soupeře...

Zápas rozhodl pokutový kop. Viděl jste penaltovou situaci?

Ne, neviděl. Slyšel jsem ale, že to byla jednoznačná penalta.

Poprvé v rudém dresu se představil Victor Olatunji. Jak se vám zamlouval?

Z Victora mám dobrý pocit, musíme ale zapracovat na jeho fyzické kondici. To bylo jasné od začátku. Neabsolvoval s námi přípravu, bude proto potřebovat nějaký čas. Viděli jsme však, čím nám může pomoci a co může do zápasu vnést. Nejenže udrží spoustu míčů, umí je i rozdat. Momentálně je ve fázi adaptace, dohnání fyzičky mu bude nějaký čas trvat.

Sparta se zlepšila ve vybírání posil, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

V týdnu jste přivedli brankáře Petera Vindahla. Zvažovali jste jeho nasazení již ve Zlíně?

Ano. Každý víkend zvažuji všechny hráče, takže i Petera. Rozhodl jsem se ale ponechat v bráně Vorla a dát Peterovi ještě trochu více prostoru, aby mohl lépe poznat spoluhráče. Trochu jiný případ než u Victora, jelikož Peter v předchozím působišti absolvoval alespoň část přípravy.

Objevily se spekulace, že byste Daňka poslali na hostování. Sportovní ředitel Tomáš Rosický je ovšem nepotvrdil.

Každý den s kolegy řešíme, jak na tom momentálně daný hráč je a zda bude hrát, nebo ne. Samozřejmě máme v týmu kluky, kteří nedostávají tolik minut, kolik by si představovali, Dáňa je přesně tento případ. Všechny naše konverzace jsou ovšem důvěrné, takže se s vámi o ně nepodělím. Spekulace neovlivním, komentovat je nebudu. S kádrem jsem spokojený, přestupové okno je ale na druhou stranu pořád otevřené. Můžou přijít jak odchody, tak i příchody. Veškeré informace tohoto rázu jsou interní a zůstanou mezi mnou, Tomášem Rosickým a Tomášem Sivokem, kteří v těchto debatách mají slovo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.