Hlavní obsah

Sparta B - Varnsdorf 0:3Ani letenské rezervě jarní start nevyšel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Varnsdorfu vstoupili do jarní části Fortuna Národní ligy ziskem tří bodů. V dohrávce víkendového 17. kola vyhráli na hřišti Sparty B na Strahově 3:0, Pražané navíc posledních dvacet minut dohrávali v deseti bez vyloučeného Milana Piška. O výhře Severočechů rozhodl v 24. minutě Pavlo Rudnickij, ve druhém dějství přidali další dva zásahy Bojan Dordič a Oliver Velich.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Polidar ze Sparty Praha.

Článek

Béčko Sparty se s Varnsdorfem utkalo na podzim ve 3. kole. Varnsdorf tehdy v domácím prostředí zvítězil 3:1. Sparťanský kouč Michal Horňák měl při jarní premiéře k dispozici i Matěje Polidara z áčka. V základní sestavě se představil Adam Borkovec, který strávil první polovinu sezony na hostování ve Zbuzanech. Na lavičce náhradníků byl Daniel Žížala, který se vrátil z hostování v Motorletu Praha.

Pražané každopádně utkání nezvládli. Vstup do jara nevychází áčku, teď neuspělo ani béčko.

„Řekl bych, že výsledek 0:3 je spravedlivý, protože od začátku utkání jsme táhli za kratší konec, i když jsme měli první velkou příležitost my. Kdybychom ji proměnili, tak by mohly předvedená hra i výsledek vypadat trochu jinak. Bohužel se tak nestalo," líčí na klubovém webu Michal Horňák.

„Myslím si, že jsme nehráli vůbec dobře, nedrželi jsme míč a ani v kombinaci se nám nedařilo. Soupeř toho využil a zaslouženě vyhrál," má trenér jasno.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
AC Sparta Praha B - FK Varnsdorf 0:3 (0:1)
Branky: 24. Rudnickij, 63. Dordič, 88 Velich. ČK: 67. Piško. ŽK: Piško - Rudnickij, Lauko, Kocourek. Rozhodčí: Batík - Dohnálek, Pochylý. Diváci: 267.

Reklama

Související témata: